free download 78 travel guides written by experts

Recomandari de weekend, la TVR 1

Mai jos găsiţi detalii despre:
· O dată-n viaţă, cu Iuliana Tudor – sezonul 8, lansarea grilei de programe TVR 1
· Televiziunea copiilor, emisiune nouă, realizator Titus Muntean
· ÎnTrecerea anilor, cu Mircea Radu – sezonul 2
· Tezaur folcloric – ediţie specială
· Dănutz S.R.L., cu Dan Bittman
· Garantat 100%, moderator Cătălin Ştefănescu

Iuliana Tudor revine la O dată-n viaţă cu un sezon nou al emisiunii
Vineri, 18 martie, ora 21.00

TVR 1 dă startul unui nou maraton de muzică şi voie bună! Sezonul cu numărul 8 al emisiunii O dată-n viaţă debutează în data de 18 martie 2011, la TVR 1. În transmisiune directă, începând cu ora 21.00, Iuliana Tudor vă invită, în calitate de gazdă a emisiunii, la spectacolul eveniment care marchează şi lansarea grilei noi a postului.

Protagoniştii ediţiei speciale O dată-n viaţă vor fi Raluca Moianu (Perechea potrivită, TVR 1), Constantin Trofin (La mustaţă, TVR 2) şi invitata specială, LOREDANA, cu o apariţie unicat, într-un microrecital.

Ca întotdeauna la prima ediţie a sezonului, va lipsi elementul competiţie (telespectatorii nu vor vota); cazurile sociale vor fi prezente doar din cea de-a doua emisie, când vor fi prezentate din nou poveştile de viaţă sosite la redacţie, cărora echipa emisiunii va încerca să le găsească o rezolvare, aşa cum face de şapte sezoane.

Actorii Maria Buză şi Marius Rizea îi vor readuce în casele dumneavoastră pe Floarea şi Gheorghe, iar Orchestra „Lăutarii” şi maestrul Nicolae Botgros vă pregătesc surprize muzicale inedite. Vedetele populare pe care telespectatorii le îndrăgesc vin şi în acest nou sezon în platoul emisiunii pentru a oferi muzică de calitate şi momente unice marca O dată-n viaţă.

Titus Muntean deschide Televiziunea copiilor
Sâmbătă, 19 martie, ora 10.35

Realizatorul Titus Muntean revine cu o nouă emisiune la TVR 1, desfăşurată sub forma unui show de divertisment cu copii. Televiziunea copiilor va fi „o televiziune în televiziune”, care va „emite” în fiecare sâmbătă dimineaţă, de la 10.35, timp de o oră şi jumătate. Ea va da posibilitatea copiilor de a deveni prezentatori de ştiri, reporteri tv, redactori, operatori şi, nu în ultimul rând, solişti vocali sau prezentatori de divertisment. Pentru toate aceste meserii, profesionişti consacraţi şi-au arătat disponibilitatea de a pregăti copiii şi de a le deschide apetitul pentru munca în televiziune.

Telespectatorii vor putea urmări rubrici de ştiri, meteo şi sport, prezentate de copii, într-o manieră specifică vârstei lor, copiii-reporteri vor fi peste tot, chiar şi în conferinţele de presă ale celor mari, atacând aceleaşi subiecte, iar talentaţii la muzică se vor lupta în concursul „Şcoala minivedetelor”să câştige inimile juriului format din Liliana Ştefan, Aurelian Temişan şi Sanda Cepraga. Rubrici precum „Competiţia animalelor de companie”, „Cupluri inedite” sau „Concurs naţional de invenţii” se vor regăsi şi ele în Televiziunea copiilor.

Iulian Stelian şi Codrin Nane sunt prezentatorii principali la Televiziunea copiilor, Cosmina Mârza şi Andrei Vizireanu prezintă ştirile, Ioana Turcescu şi Alex China sunt reporteri speciali, iar printre reporteri se mai numără Alex Bittman, Jenifer Dumitraşcu sau Ana Maria Ilinca. În prima ediţie a emisiunii, telespectatorii vor putea urmări un interviu inedit cu Brânduşa Novac, directoarea Circului de Stat, vor face cunoştinţă cu un alt fel de Rolling Stones, vor asista la un concurs de muzică uşoară şi se vor amuza pe seama „cârcotaşilor” emisiunii – fetiţa Carla, de şase ani, şi păpuşa Carambol, creată special pentru Televiziunea copiilor.

Ne vedem la TVR – ediţie despre cupluri şi Eurovision
Sâmbătă, 19 martie, ora 17.00

Din 19 martie, Marina Almăşan revine cu emisiunea sa, Ne vedem la TVR, de la ora care a consacrat-o: de la ora 5 (p.m.). Prima ediţie a noului sezon va avea ca temă problemele legate de alegerea partenerului de viaţă, invitaţi fiind soţii Cornelia şi Lupu Rednic, respectiv Liana Stanciu şi Mihai Georgescu (Miţă de la Bere gratis).

În aceeaşi ediţie, Marina Almăşan va aduce ultimele informaţii legate de Eurovision: turneele de promovare ale băieţilor de la Hotel FM în Chişinău, Sofia şi Roma şi noutăţile de la întâlnirea şefilor de delegaţii (ce a avut loc în această săptămână, la Dusseldorf). Totodată, va fi difuzat un scurt reportaj de la lansarea colecţiei firmei de moda INEDIT din Satu-Mare (cea care a îmbrăcat-o pe Paula la Eurovision), eveniment la care a fost lansată şi ţinuta oficială a delegaţiei României la Dusseldorf în luna mai.

Invitata de onoare este Poli Genova, reprezentanta Bulgariei la concursul Eurovision din acest an. Ea va fi prezentă în emisiune cu trupa ei şi va interpreta piesa cu care va evolua în cea de-a doua semifinală Eurovision, la fel ca România.

Mircea Radu aduce noutăţi la ÎnTrecerea anilor
Sâmbătă, 19 martie, ora 21.00

Prima edţie a ÎnTrecerii anilor din cel de-al doilea sezon vine cu câteva noutăţi. Mircea Radu are un nou căpitan de echipă – Bianca Elena Constantin, câştigătoarea competiţiei Miss Universe România 2009, pe lângă Roxana Popescu, pe care telespectatorii o cunosc din sezonul anterior. În noul sezon, care va cuprinde 16 ediţii, va intra în competiţie şi decada 2000-2009, iar structura publicului va fi schimbată. Publicul reprezintă în noul sezon fiecare decadă din concurs: anii ‘50, ‘60, ‘70, ‘80, ‘90 şi 2000 şi va putea fi selectat şi dintre fanii de pe facebook ai emisiunii.

La prima emisiune din noul sezon, Mircea Radu îi va primi în studioul ÎnTrecerii anului pe: actorul Victor Rebengiuc, De la Vegas, care vor interpreta „Just a Minute”, Maximilian Muntean, care va asigura un cover după Constantin Draghici – „Ia te uită ce mai fete”. Ştefania Rareş va cânta „Huţuluca”, Dinu Iancu Sălăjan vine cu „Io-s fecior de Sălăjan”. Ana Maria Georgescu va reaminti publicului hitul „Ochii tăi”, iar Nicolae Niţescu pe „Ce să fac dacă îmi placi”. Hi-Q îi invită pe telespectatori să danseze pe melodia „Gaşca mea”, iar Alexandra Ungureanu şi Crush vin cu un mesaj de iubire: „Aprinde dragostea!”. Alex Vasilache nu a dansat niciodată step, dar pentru ÎnTrecerea anilor a muncit din greu şi pregătit un moment special – dans şi interpretare „Singing In The Rain”.

Tezaur folcloric împlineşte 28 de ani!
Duminică, 20 martie, ora 10.00

Luna martie marchează, pentru realizatorii Tezaurului folcloric, intrarea în cel de-al 28-lea an de existenţă a emisiunii de la TVR 1! Evenimentul este subliniat de Marioara Murărescu şi echipa sa printr-o serie de ediţii speciale, difuzate în martie şi aprilie, conţinând retrospective cu cele mai frumoase momente ale emisiunii, de-a lungul anilor, dar şi imagini inedite, materiale strânse în timp, dar încă nedifuzate.

„Emisiunea de televiziune este o muncă de echipă. Toată viaţa m-am străduit să câştig oamenii şi am avut norocul să lucrez cu profesionişti. Este foarte important să păstrăm acest dialog al generaţiilor, dintre marii interpreţi şi tinerii care abia acum îşi formează cultura muzicală. Dacă pe tineri nu-i apropiem de lumea aceasta a folclorului, suntem pierduţi”, apreciază Marioara Murărescu, o luptătoare recunoscută pentru păstrarea valorilor tradiţionale româneşti.

Prima ediţie aniversară Tezaur folcloric aduce în atenţia telespectatorilor momentul de debut al emisiunii, cu Dumitru Fărcaş şi Ansamblul Mărţişorul al Casei de cultură a studenţilor din Cluj, cei care semnează inconfundabilul generic al emisiunii.

Noutăţi şi evenimente muzicale la Dănutz S.R.L.
Duminică, 20 martie, ora 16.00

Dan Bittman şi ajutorul său Antonio Passarelli întâmpină primăvara la Dănutz S.R.L., cu noutăţi şi evenimente din lumea muzicală. Cel mai recent single al trupei Mandinga va răsuna în „supermarket-ul” de la TVR 1, iar trupa Amadeus vine să sărbătorească zece ani de când a luat fiinţă! Claudia, fosta componentă a trupei Sexy, s-a reinventat, iar telespectatorii o vor cunoaşte, la Dănutz SRL, pe… Claudette, cu un nou look şi piese incitante!

Patru poveşti de viaţă de excepţie, la Garantat 100%
Duminică, 20 martie, ora 23.30

Ce au în comun o actriţă, un percuţionist, un avocat şi un medic ginecolog? Aparent, nimic. Dar invitaţii lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% din 20 martie au un trecut comun: ei au venit în România în anii ´70, în urma unei lovituri de stat produsă în ţara lor de origine, Chile. Atunci, peste 2000 de chilieni s-au refugiat în România, încercând să scape de dictatura militară extrem de dură, instaurată în septembrie 1973. Poveştile de viaţă ale invitaţilor lui Cătălin Ştefănescu sunt absolut fabuloase, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au trăit pe propria piele tratamentul inuman practicat de dictatura militară din Chile.

Telespectatorii emisiunii de la TVR 1 vor cunoaşte patru personaje a căror viaţă poate constitui cu uşurinţă material pentru un roman, patru oameni care au devenit cetăţeni români exemplari, care au descoperit România aşa cum noi, românii, ar trebui să o redescoperim în fiecare zi.

Bucuresti, 17.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *