free download 78 travel guides written by experts

Recitaluri pline de pasiune la Festivalul International de Chitara

Muzica spaniola si tango-ul – vedetele Festivalului International de Chitara. Asa cum era de asteptat, in cadrul festivalului dedicat chitarei clasice (spaniole) de la Sala Radio, muzica originara din Peninsula Iberica este nelipsita.

De la Asturia la Buenos Aires sau de la Castilia la Cordoba, pe ritmuri de rumba sau tango, recitalurile de la Sala Radio va poarta, in acorduri de chitara, pe taramuri insorite.

In cadrul Festivalului International de Chitara ce are loc in perioada 16 – 23 martie la Sala Radio au fost pregatite patru seri speciale de recitaluri sustinute de maestrii chitarei din tara si de peste hotare.

Primul din aceasta serie va avea loc joi, 17 martie 2011, de la ora 19.00, si va fi sustinut de apreciatul chitarist spaniol Ricardo Gallén. Programul serii cuprinde un pot-pourri cultural format din Asturias (Leyenda) de I. Albéniz (Spania), Trei piese spaniole de J. Rodrigo (Argentina), Sonata lui L. Brouwer (Cuba), Introducere si capriccio, op. 23 de G. Regondi (Italia) si completat de Suita in do minor, BWV 997 de J.S.Bach.

Recital organizat cu sprijinul Institutului Cervantes din Bucuresti.

Sambata, 19 martie, de la ora 19.00, este randul chitaristilor Stan Zamfirescu si Costin Soare sa poarte publicul intr-o calatorie muzicala din Balcani pana in Scotia, pe ritmurile valsului si al mazurcii lui Chopin, dar si al tango-ului argentinian. Cei doi solisti – Zamfirescu si Soare, acompaniat de Ion Bogdan Stefanescu la flaut, – propun publicului un program variat ce cuprinde, printre altele, Dor de casa si Un vis in padure de A.B. Mangore, Sase miniaturi balcanice de D. Bogdanovic, Carnaval la Venetia de F. Tarrega, Sonata in la major, KV 331 de W.A. Mozart si Istoria Tango-ului de A. Piazzolla.

Sase artisti de exceptie vor urca duminica, 20 martie, ora 19.00, pe scena Salii Radio, pentru a sustine un recital mai putin obisnuit, compus din doua parti foarte diferite. In prima parte a serii, chitaristul Bogdan Mihailescu va oferi publicului pe Sir John Smith, lui Almaine de I.J. Dowloand, Melodii castiliene de R. Sainz de la Maza, Capriciu 24 de N. Paganini si Fantezia Carioca de S. Assad.

In partea a doua, formatia Imago Mundi aduce publicului, precum Seherezada in 1001 de Nopti, farmecul tarilor orientale prin compozitiile lui Dimitrie Cantemir si ale lui Hamamizade Ismail Dede Efendi, precum si cantece traditionale romanesti – Dans trac, Geampara, Dobrogeana, Cantec de leagan.

Ultimul recital din cadrul Festivalului va avea loc marti, 22 martie 2011, de la ora 19.00 si ii va avea drept protagonisti pe membrii Trio Zamfirescu. Georgeta, Ionut si Stan Zamfirescu vor adapta Concertul in la minor al lui Antonio Vivaldi pentru chitara. Programul mai cuprinde si Introducere si Fandango de Luigi Boccerini, Carmen de Georges Bizet, Cordoba de Isaac Albeniz, Milonga si rumba de Helena Poplijanova, Morea (aranjament) de Gipsy Kings, Nopti in Boemia (aranjament) de A de los Rios si Libertango (aranjament) de Astor Piazzolla.

Programul complet al Festivalului International de Chitara poate fi gasit pe site-ul orchestre.srr.ro.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64, sector 2) si in reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 15.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *