free download 78 travel guides written by experts

Recital extraordinar de orga

28 iunie 2007, ora 19.00
Biserica Italiana din Bucuresti

Institutul Polonez din Bucuresti va invita joi, 28 iunie, la ora 19.00, la un recital extraordinar de orga sustinut de muzicianul polonez Przemyslaw Kapitula. Concertul va fi gazduit de Biserica Italiana din Bucuresti (Bd. Nicolae Balcescu nr. 28).

Organistul si impresarul muzical Przemyslaw Kapitula (n. 1965) a absolvit cursurile Academiei de Muzica „Fryderyk Chopin” din Varsovia (1990), la clasa de orga a prof. Jozef Serafin. A studiat in particular cu prof. Kajetan Mochtak si a urmat cursuri de maiestrie conduse de prof. N. Danby, D.Roth, M.Slechta, Z.Satmary, G.Bovet. Multi ani a colaborat cu prof. dr. Jerzy Erdman.
Artistul concerteaza frecvent in Polonia, precum si in strainatate (Austria, Argentina, Bulgaria, Belgia, Brazilia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Olanda, Italia, Norvegia, Rusia, Slovacia, Spania, Elvetia, Uruguay), sustinand in medie 45 de concerte pe an, majoritatea in cadrul celor mai importante festivaluri de orga din Europa. Recitalurile sale s-au bucurat de aprecieri elogioase din partea criticii muzicale (Suddeutsche Zeitung, Musica Sacra, L’Arena, Schwabischezeitung, DNA, La Stampa, Munchner Merkum, Sudkurier s.a.). Colaboreaza frecvent cu alti solisti, cu orchestre si coruri. Muzicianul este un continuator al mostenirii muzicale legate de Catedrala Sw. Jan din Varsovia. De mai multi ani preda cursuri de maiestrie in Italia.

In calitate de presedinte al Fundatiei Festivalului Muzicii Sacre, este initiatorul si directorul general atat al Festivalului International de Muzica Sacra, cat si al Festivalului International de Orga “Orga Catedralei”, ambele din Varsovia. Este si un binecunoscut producator si animator al multor evenimente culturale in Varsovia si alte orase poloneze. Artistul a realizat numeroase inregistrari radio si TV, precum si un CD.
 
www.culturapoloneza.ro

In program:

 Johann Pachelbel – Preludiu in re minor
                            – Ciacona in re minor
 Jan din Lublin – 5 Dansuri
 Tabulatura pentru orga din Cracovia – Con lacrime sospir (Ph.Verdelot)
                                                         – Belli franciae
 Johann Sebastian Bach – Fantezia si Fuga in la minor, BWV 561
 Johann Sebastian Bach – 4 Corale “Wer nur den lieben Gott lasst walten“, BWV 690, BWV  691, BWV 691a, BWV 642
 Johann Sebastian Bach – Toccata in re minor, BWV 565

Bucuresti, 27.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *