free download 78 travel guides written by experts

Din 1 iulie, TVR 1 trece la grila de vara

TVR 1 începe să difuzeze emisiuni din cadrul grilei de vară de duminică, 1 iulie, primele noutăţi anunţate fiind programul pentru copii „Ghici cine câştigă?” şi emisiunea cu profil social „Descoperă Europa ta!”.      

„Din 1 iulie ieşim pe piaţă cu o grilă foarte ofertantă din punctul meu de vedere. Am încercat să acoperim toate dorinţele de consum TV, pe cât mai multe categorii de vârstă. Aşa încât noutăţile noastre sunt din varii domenii. Vom difuza  piese de teatru care merită oricând văzute sau filme europene cu poveşti deosebite, precum Forsyte Saga sau Dolmen. Am ţinut cont de copii, cărora le vom dedica dimineţile de sâmbătă şi duminică şi ne-am gândit la toţi cei dornici de divertisment de bună calitate, dar şi la segmentul social-educativ. La acest capitol am introdus o nouă emisiune despre mediu prezentată de Dragoş Bucurenci –„Linia Verde”- marţi seara, în prime time, pentru că ne interesează să ajutăm la păstrarea mediului curat. Rezultatul final mă bucură şi sper să atragă aprecierea celor pentru care l-am conceput”, declară Dana Deac, directorul postului TVR 1.

Pe perioada grilei de vară, Alina Bratu şi Robert Florea vor continua să înceapă zilnic programul TVR 1 cu informaţii noi la „TeleMatinal”, iar Cătălin Măruţă şi Marius Moga ne promit să vină cu noi candidaţi la titlul de „Faimoşi” şi în iulie. La fel se va întâmpla cu Adrian Georgescu şi Arnold Cobilanschi, cei doi ajutându-ne să înţelegem mai bine secretele curselor de Formula 1, în fiecare duminică.
Pentru amatorii de teatru, TVR 1 a programat o seară specială, cea de joi, când, de la 20.20, vor fi difuzate „Clipe de teatru”, program conţinând piese celebre, care au umplut sălile de nenumărate ori. Prima piesă cu care TVR 1 deschide serile de teatru, din 5 iulie, este „Nepotu’”, în regia lui Horaţiu Mălăele. Tot în cadrul programelor culturale, emisiunea „Nocturne” va umple serile de vară cu premiere, Marina Constantinescu fiind gazda unor personalităţi culturale de excepţie.
Divertismentul va ocupa loc de cinste şi pe durata verii la TVR 1. Ioan Gyuri Pascu vă invită la „Rock'n Roll Club”  în fiecare vineri seară, pentru o oră de muzică adevărată, cântată live, dar şi pentru o istorie a rock’n roll-ului, cu informaţii detaliate, oferite de americanul Dan Mason.
Pentru telespectatorii care nu au vacanţă în timpul verii sau au o vacanţă prea scurtă, „Taverna„ le va aduce vacanţa chiar la ei acasă, pe TVR 1. Emisiunea prezentată de Berti Barbera şi Iulian Vrabete, doi cunoscători în ale muzicii, va oferi românilor un cadru de întâlnire a muzicienilor din genurile rock, folk, blues, jazz sau pop.  

Vali Bărbulescu revine în vara aceasta la TVR 1 cu „Top Super Hit”, emisiunea în care ne prezintă cele mai importante piese muzicale ale momentului, interviuri live cu artişti importanţi, poveşti de culise sau momente din viaţa artiştilor, la care telespectatorii nu au acces de obicei.

Copiii reprezintă un segment de public căruia TVR 1 îi acordă atenţie şi de această dată: sâmbăta şi duminica dimineaţa vor fi dedicate atât desenelor animate, cât şi serialelor sau emisiunilor potrivite vârstei lor: „Ro-kids.eu”, emisiunea prezentată de Beatrice Soare, este un magazin pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, dar şi pentru familiile lor. Emisiunea de sâmbătă dimineaţă aduce în faţa telespectatorilor „lumea” văzută la 12 ani – o lume care are deja un stil conturat, chiar un trend , plină de aspiraţii, de vise, de mici proiecte creatoare, lumea care face trecerea de la basmele copilăriei la tumultul adolescenţei, iar „Ghici cine câştigă?” este un magazin pentru copii, în care cei mici pot câştiga votând un clip publicitar realizat tot de copii.

Grila TVR 1 va cuprinde şi două emisiuni de religie şi spiritualitate, difuzate sâmbătă dimineaţa – „Calea Împărăţiei” şi „Pelerin”.

Bucuresti, 27.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *