free download 78 travel guides written by experts

Recital de pian – Sinziana Mircea

”Sînziana Mircea a fascinat audienta prin muzica sa” (Toyama Newspaper, Japonia, 27 noiembrie 2012).

Tanara pianista Sînziana Mircea s-a nascut la Bucuresti si a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Elena Dumitrescu. In prezent este studenta la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania (Prof. Sheila Arnold), urmand in acelasi timp cursurile la “Guildhall School of Music and Drama” din Londra, ca si student Erasmus. La formarea sa au contribuit Prof. Olga Szel, Prof. Stela Drăgulin, si in prezent Prof. Christiane Karajev de la Universitatea de Muzica din Viena. Marti, 4 martie, talentata pianistă va susţine un recital in Sala mica a Ateneului Român în cadrul Stagiunii de marţi seara.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 04 Martie 2014, 19:00 – 20:00
Sala mica

Recital de pian
SÂNZIANA MIRCEA

Program:
• Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata nr. 13, în si bemol major, KV 333
• Franz Schubert/ Franz Liszt – Patru lieduri
• Franz Liszt – Venezia e Napoli
• George Enescu – Pavana din Suita nr. 2
• George Enescu – Rapsodia română nr. 1, în re major, op. 11

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia. La numai 11 ani, Sînziana Mircea a sustinut primul sau recital in SUA, la Ambasada Romaniei din Washington DC, urmat de un turneu efectuat la varsta de 14 ani in cinci orase americane. La 20 de ani, Sinziana Mircea si-a facut debutul in Japonia, printr-un turneu de recitaluri, urmat de aparitia ca si solista a Orchestrei Mozart Virtuoso Festival la Tokyo Metropolitan Theater. Anul 2014 a marcat debutul tinerei pianiste in Marea Britanie printr-un recital sustinut pe una dintre cele mai prestigioase scene de concert din Londra, catedrala “Saint Martin in the Fields“.

InregIstrari live din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio Romania Muzical, radiourile nationale din Polonia, Suedia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croatia, Slovacia etc.

Sînziana Mircea a obținut primul premiu I la vârsta de 7 ani, urmat de numeroase alte premii, dintre care 12 au fost premii I obtinute in competitii de pian din Romania, Grecia, Italia, Spania, Austria. Dintre cele mai recente pot fi mentionate “Plathner’s Eleven Prize” la Rotary International Piano Competition, Palma de Mallorca, 2012, “Liszt Prize” si “Munchner-Klavierpodium Prize” acordat de Viena Young Pianists in 2011. De asemenea, tânăra a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalitati, precum pianiștii Aldo Ciccolini, Peter Donohoe, Dan Grigore.

În anul 2014, juriul prezidat de Presedintele Academiei Romane a desemnat-o pe tanara pianista drept “Cel mai bun student roman din strainatate – Categoria Arte”, in cadrul Galei Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

Sponsori: Cognistudio, Dacia, Linde
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 28.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *