free download 78 travel guides written by experts

Raul Beaujolais a curs pentru o zi prin centrul capitalei

Peste 70 de ospătari s-au întrecut în îndemânare, pe data de 19 noiembrie, în cadrul Întrecerii Ospătarilor – concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului “Beaujolais Nouveau”. Marele premiu – O călătorie pentru 2 persoane, timp de 3 zile, în Beaujolais – Franţa, a fost câştigat de Daniel Băiţoiu, 21 de ani, ospătar la Kartell Cafe.

Întrecerea Ospătarilor – “Course des Garcons de Cafe” – este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalităţii şi face parte din seria de evenimente dedicate Zilei Beaujolais Nouveau, fiind organizată la iniţiativa companiei ArtGastro.

Startul concursului a fost dat pe 19 noiembrie, orele 10.00, în faţa Sălii Palatului din Bucureşti. Concurenţii au parcurs cei 700 de metri până la punctul de sosire – Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei, cu o jumătate de sticlă de vin Beaujolais şi 2 pahare, pe o tavă rotundă, demonstrând astfel nu doar îndemanare, ci şi profesionalism şi eleganţă – caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.

Decernarea premiilor a avut loc în cadrul Serii VIP Cocktail, în data de 19 noiembrie, la hotelul Novotel din Bucureşti. Juriul a fost format din 10 persoane: Daniel Dobre – Jobresthotel, Krishna Bohat – Creative Experience, Jean Pascal – Hotel Epoque, Pavel Amborsi, Cătălin Ştefan – Novotel, Marian Timofti, Dan Anghel – Organizaţia Somelierilor în România, Jonas Mercier, Vlad Niculae, Mădălina Ignat. Evenimentul este susţinut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Institutul Francez, Primăria Capitalei, Apa Nova si Lemarco.

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franţa, în anul 1951, în 1970 devenind sărbătoare naţională. Evenimentul este unul tradiţional în toată Europa, în America de Nord şi Asia şi se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul nopţii, când este lansată în lume noua recoltă Beaujolais. România a sărbătorit pentru prima dată Beaujolais Nouveau în data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind adus în ţara noastră cu sprijinul ArtGastro şi Ambasada Franţei.

Despre Beaujolais

Regiunea viticolă Beaujolais este situată în Franţa, în departamentul Rhone, întinzându-se pe 55 km lungime şi între 12 şi 15 km lăţime. Limitele sunt fixate de Munţii Beaujolais cu înălţime maximă de 1012 metri şi Munţii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu încărcat de istorie şi cu tradiţii bogate.

Soiuri cultivate

Cultura viilor este mono-soi cu Gamay Noir cu suc alb (98% din culturi). Grand Moulin cu aer de Beaujolais nou, el este unicul secret al vinurilor de Beaujolais. Chardonnay este soiul folosit pentru vinurile Beaujolais albe.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.beaujolais.ro.

CÂŞTIGĂTORI
ÎNTRECEREA OSPĂTARILOR
19 NOIEMBRIE 2011, BUCUREŞTI


Locul 1 – Băiţoiu Daniel, Kartell Cafe
Premiu: O călătorie de 2 persoane timp de 3 zile în Beaujolais – Franţa, în cătunul şi muzeul Georges Duboeuf

Locul 2: Giurgiu Mihai Adrian, The Vintage Pub
Premiu: Coş cu delicatese Petrossian “à la truffe”

Locul 3: Filip Mihai, Le Bistro
Premiu: Cină Gastronomică la Hotel Epoque

Locul 4: Nicolae George, French Bakery
Premiu: Coş cu delicatese bio Emile Noel

Locul 5: Prunică Aurel, La Bonne Bouche
Premiu: Mandolina de Buye

Locul 6: Mădularu Ana Maria, Alsy Cafe
Premiu: Brunch Novotel pentru 2 persoane

Locul 7: Vasile Damian, Neptunus
Premiu: Coş cu delicatese www.LaReserve.biz
Locul 8: Robu Marius, Ramada Hotel
Premiu: 6 sticle de Vin Beaujolais Nouveau 2011 Georges Duboeuf

Locul 9: Oprea Cătălin, Caru cu Bere
Premiu: O sampanie Magnum Barons de Rothschild

Locul 10: Balu Florin Sergiu, La Bonne Bouche
Premiu: 2 accesorii din fontă pentru cuptor

Locul 11: Neamţu Elena-Theodora, French Bakery
Premiu Special: Greutatea în Zahăr Lemarco a câştigătorului – 72 Kg

Locul 12: Tălmăcel Daniel, Alsy Cafe
Premiu – Cadou surpriză: Leida Frapieră

Locul 13: Enache Iulian, Hotel Novotel
Premiu: O şampanie Barons de Rothschild

Locul 14: Ciobanu Mihail-Lucian, Caru cu Bere
Premiu: set 6 pahare de vin “Grandezza” Gastrotech


Bucuresti, 28.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *