metalshow

Raport anual al activitatilor derulate in perioada 01.09.2013-01.09.2014

Activitatea Asociației CATHARSIS se desfășoară pe bază de proiecte. Astfel, începând cu septembrie 2013, ne-am implicat în următoarele proiecte:

● Participare la “Competiția Femeia Manager 2013”

Primul proiect derulat a fost participarea la competiția de proiecte lansate de către ȘCOALA NAȚIONALĂ A FEMEILOR MANAGER, din cadrul programului Investeşte în oameni ! Titlul proiectului: "Școala Națională a Femeilor Manager" Contract nr.: POSDRU/ 97 / 6.3 / S / 60759 Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale“ Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii“. Competiția Femeia Manager 2013 s-a adresat persoanelor care au finalizat cu succes programul Școala Națională a Femeilor Manager și care au demarat o activitate independentă după absolvirea programului.

Organizatorul competiției a fost Asociația pentru Promovarea Femeii din România, APFR Timișoara, în calitate de coordonator al proiectului Școala Națională a Femeilor Manager, alături de partenerii săi: Fundaţia Româno – Germană de pregătire şi perfecţionare profesională în domeniul construcţiilor, SC Vertical Adventure SRL, Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie și Siveco România SA. În cadrul acestei competiții am depus un plan de afaceri pe baza căruia am înființat și asociația, obținând locul II pe țară, premiu fiind folosit pentru dezvoltarea asociației. Vezi: //www.snfm.ro/content/competitia-femeia-manager-2013-686.

● Am o inimă mare – ateliere de autocunoaștere și dezvoltare personală pentru adolescenți

În decembrie 2013, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sibiu, Liceul de Artă Sibiu şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu Asociația CATHARSIS a lansat un ghid de lucru pentru profesioniștii care lucrează cu adolescenți și tineri, propunându-le, pe parcursul a 10 ateliere, să facă o călătorie de descoperire a propriei identităţi şi a lucrurilor care îi pot face cu adevărat fericiţi. Condiția de participare la atelierele de autocunoaștere și dezvoltare personală este dorința adolescentului de a lucra cu el însuși, de a încerca să facă lucrurile altfel decât de obicei, de a fi dispus să își ofere timp pentru a se dezvolta ca persoană independentă. Rezultatele atelierelor vor fi o consecință a implicării adolescenților, a atmosferei care se va stabili în timpul procesului de autocunoaștere, a temelor și exercițiilor propuse de formatori. Exercițiile propuse vor stimula autocunoașterea, comunicarea, vor explora relațiile de familie și relațiile de prietenie.

● Proiectul „Crăciun pentru toți”

Proiectul a avut ca principal obiectiv strângere de fonduri pentru 200 de copii din centrele de plasament “Sf. Macrina” și “Cireșarii” din București. Activitățile s-au derulat în perioada octombrie –decembrie 2013, fiind organizate de către voluntarii Asociației Catharsis, elevi ai Liceului Goethe din București. Aceștia au colectat de haine, jucării și bani, prin sponsorizări și donații primite de la persoane fizice și juridice, au cumpărat cadouri și au organizat un spectacol pentru copiii din cele două centre de plasament, ocazie cu care au fost împărțite cadourile. //asociatiacatharsis.ro/eveniment_detalii.php?id_e=1.

● Ateliere de TERAPIE ARTIZANALĂ – creaţie, socializare, dezvoltare personală

Concepute ca o metodă de terapie psihică și ocupaţională, atelierele de TERAPIE ARTIZANALĂ oferă un cadru ideal de creație, socializare și dezvoltare personală. Participanţii la atelier au avut astfel ocazia să-și pună în valoare creativitatea, să meșteșugărească lucruri practice din materiale reciclabile și să se bucure de rezultatul muncii lor. Atelierele s-au derulat în perioada decembrie – aprilie 2014, în parteneriat cu Asociația Artizanat și Creativitate, fiind organizate 17 ateliere la care au participat peste 100 de persoane pasionate de lucrul manual și de păstrarea tradițiilor. //asociatiacatharsis.ro/articol_consiliere_grup_detalii.php?id_articol_consiliere=1.

● Proiectul “Schimbă un viitor”

Vineri 28 martie, ora 20:30, la Hotel Capital Plaza din București, voluntarii Asociației CATHARSIS, elevi ai Liceului German Goethe, au organizat un eveniment caritabil pentru copiii din centrul de plasament "Cireșarii 2". Evenimentul a fost deschis de Sebastian Grosu care a susținut un recital de muzică jazz. Vedeta serii a fost Paula Seling care a oferit un recital de muzică. Evenimentul s-a încheiat cu o licitație a picturilor realizate de copiii din Centrul de Plasament “Cireșarii” din București. Sumele obținute din vânzarea biletelor, precum și din donațiile sponsorilor, au fost folosite pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de studiu ale copiilor din Centrul de Plasament “Cireșarii 2”. //asociatiacatharsis.ro/eveniment_detalii.php?id_e=5.

● Ateliere de dezvoltare personală pentru viitorii psihoterapeuți de familie din Târgu Mureș

În luna iunie 2014, în parteneriat cu Asociația Alianța pentru Copil și Familie, am derulat 2 ateliere de dezvoltare personală pentru psihologi și medici care se formează în Psihoterapie de familie.

● Autorizarea Asociației CATHARSIS ca furnizor de cursuri acreditate ANC

În luna iulie 2014, Asociația CATHARSIS a primit autorizarea ANC de a susține două cursuri de formare a adulților, respectiv Formator – Cod COR: 242401 și Manager proiect – Cod COR 241919.

● Organizarea primului Curs Formator acreditat ANC

În perioada 2-17 august, la Constanța, am organizat primul curs de Formator, care, folosind metode interactive, a avut următorul cuprins: pregătirea formării, realizarea activităților de formare, evaluarea participanților la formare, aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare; marketing-ul formarii, proiectarea programelor de formare, organizarea programelor si a stagiilor de formare, evaluarea, revizuirea și asigurarea calității programelor și a stagiilor de formare.

În data de 1 septembrie, la un an de la înființare, au ieșit pe piață și primii Formatori pregătiți de profesioniștii a Asociației CATHARSIS!

Preşedinte
dr. Zoe-Doina NIŢĂ

Bucuresti, 02.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *