free download 78 travel guides written by experts

RAI Asigurari lanseaza polita electronica de calatorii

pe www.asigurarimedicale.com

Românii care călătoresc în străinătate vor putea  obţine asigurarea medicală de călătorie în afara ţării în mai puţin de cinci minute, folosind serviciile site-ului www.asigurarimedicale.com dezvoltat de RAI Asigurări, lider de piaţă pe segmentul asigurărilor de călătorie în străinătate. Partenerul ales este GECAD ePayment care a integrat soluţia de plată online ePayment şi a dezvoltat un sistem de management al poliţelor de asigurare în format electronic integrat cu sistemul informatic folosit de RAI Asigurări.
Principalele obiective al proiectului au vizat reducerea timpului de emitere a asigurării către client prin dezvoltarea şi integrarea unui modul de gestiune şi emitere electronică a asigurărilor de călătorie şi precum si reducerea costurilor prin eliminarea cheltuielilor de tipărire a poliţelor în format tradiţional şi de curierat.
  
Astfel, românii vor putea încheia şi plăti online atât poliţe individuale, cât şi poliţe de grup, sistemul oferind posibilitatea ataşării oricăror documente necesare încheierii asigurării, fără a fi necesară deplasarea clientului la sediul agentiei. În cazul asigurărilor multiple, pentru a nu completa formularul online pentru fiecare persoană în parte, clientul poate trimite un fişier cu datele necesare pentru fiecare călător din grupul pentru care se solicită asigurarea. Aceste informaţii vor fi prelucrate de sistem care va genera automat poliţe nominale pentru fiecare persoană din grupul respectiv, toate având aceiaşi serie. 
  
„Emiterea de asigurări online de către RAI Asigurări a început cu un pas mic încă din anul 2005, numărul comenzilor fiind din ce în ce mai mare în fiecare an. Acum, prin site-ul de emitere a politelor în format electronic vrem să fim cu un pas înaintea pieţei de asigurări din România şi să oferim clienţilor noştri servicii de calitate şi uşor accesibile. În acest moment, piaţa de asigurări din România se află încă la începutul dezvoltării pe acest segment iar societatea RAI Asigurări vrea să se afle printre promotorii pieţei de asigurări online din România”, Iuliana Hampu, Director General Roumanie Assurance International.
  
Pe www.asigurarimedicale.com, călătorii au la dispoziţie două tipuri de produse: asigurarea de călătorie Turist care acoperă riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) şi asigurarea complexă Turist Plus care acoperă toate riscurile de călătorie, de la urgenţe medicale la pierderea/furtul/deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc.
  
Livrarea poliţelor se face electronic, la adresa de email furnizată de client sau fizic, în orice punct din ţară inclusiv la punctele de frontieră. Soluţia ePayment, personalizată pentru RAI Asigurări, automatizează complet procesul de comandă online, inclusiv generarea şi livrarea electronică a poliţei după confirmarea plăţii. Pentru client, principalul beneficiu este economia de timp, întrucât tot procesul se desfăşoară integral online şi durează mai puţin de cinci minute până când poliţa este livrată la adresa de email specificată de acesta. 
   
„Din ianuarie până în prezent, vânzările online în industria turismului şi transporturilor au înregistrat o valoare de peste 13 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În consecinţă, segmentul asigurărilor de călătorie online prezintă un potenţial de dezvoltare tot mai mare. In acest context, implementarea plăţii online şi a livrării electronice reprezintă un serviciu cu valoarea adăugată pe care RAI Asigurări îl oferă clienţilor săi”, declară Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

Bucuresti, 03.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *