free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural, adolescentii si… educatia muzicala

Într-o lume zgomotoasã, în care vocile se suprapun peste muzicã şi sunete, care mai de care mai stridente, Radio România Cultural are o iniţiativã curajoasã: sã-i atragã pe adolescenţi într-un univers relaxat şi, poate, mai ordonat.

Cum? Printr-o orã de educaţie muzicalã.

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã în licee” începe joi, 3 noiembrie, la Grupul Scolar Industrial „Dacia” din Bucureşti, cu participarea extraordinarã a pianistului Horia Mihail, o ediţie coordonatã de realizatorii Cristian Marica, Mirela Nicolae împreunã cu prof. dr. Victor Pãunescu, directorul Grupului Scolar „Dacia” din sectorul 4.

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã în licee” se adresează elevilor din ciclul liceal din Bucureşti şi din alte judeţe ale ţãrii. Radio România Cultural va organiza pentru elevii din Bucureşti o orã de muzicã la care aceştia vor fi stimulaţi sã participe bilunar, în mod direct, cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România şi, ulterior, prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

Elevii vor completa chestionare şi vor scrie eseuri care pot sta la baza alcãtuirii viitoarei ediţii. Ediţia I a proiectului „Ora de educaţie muzicalã în licee” se va încheia în iunie 2012, la finele anului şcolar.

Proiectul urmează a fi dezvoltat şi în diferite judeţe ale ţării.

Intenţia iniţiatorilor sãi, Mirela Nicolae, Cristian Marica şi Oltea Şerban-Pârâu este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã şi competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni şi, sã nu uitãm, elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care sã-i ajute pe aceştia sã se (re)descopere şi sã-i (re)descopere pe cei din jur.

Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti.

Bucuresti, 31.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *