free download 78 travel guides written by experts

Testul Autoritatii Bancare Europene confirma soliditatea si nivelul adecvat de capital al Grupului

Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo a anunţat recent la solicitarea Comisiei naţionale pentru societăţi şi bursă (Consob) din Italia, în urma estimărilor Autorităţii Bancare Europeane cu privire la necesitatea recapitalizării băncilor europene, ca Grupul nu are nevoie de capital suplimentar.

În cadrul stress testului din 30 iunie 2011, Grupul Intesa Sanpaolo a obţinut un procentaj de 10.2%, pentru o rată a fondurilor de nivel 1 (Core Tier 1) într-un scenariu de criză. Acest procent s-ar micşora până la 10% dacă ar mai fi aplicaţi şi alţi indicatori de risc suplimentari şi o creştere a provizioanelor CRD3, aşa cum s-a cerut în exercitiul Autorităţii Bancare Europeane.

Ţinând cont de marja de siguranţă de capital calculată de Autoritatea Bancară Europeană pentru expunerea de risc a Grupului Intesa Sanpaolo la 30 iunie 2011, pe baza preţurilor de pe piaţă la data de 30 septembrie 2011, rezultatul stress testului Core Tier 1 ratio ar fi în jur de 9,2%, peste nivelul minim stabilit la 9%.

Acesta este un rezultat preliminar şi orientativ. Va fi actualizat luând în considerare cifrele de la sfârşitul lunii septembrie 2011 şi vor fi analizate de către bănci şi Autorităţile de Supraveghere din domeniu.

Torino, Milano / Bucuresti, 31.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *