free download 78 travel guides written by experts

Profitul Mazda a crescut in primul semestru al anului fiscal

· Profitul operațional a crescut cu 41%, iar volumul vânzărilor cu 6% la nivel global și cu 21% în Europa față de aceeași perioadã a anului trecut

Mazda Motor Corporation își păstrează traseul sigur spre un nou an record din punct de vedere financiar după un prim semestru foarte bun (anul fiscal 2014-2015). Constructorul auto a obținut venituri din vânzări în valoare de 1,45 trilioane yeni (10,5 miliarde de euro*) între aprilie și septembrie, în creștere cu 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului fiscal trecut. Profitul operațional a fost de 104 miliarde de yeni (748 de milioane de euro), mai mult cu 41%, iar profitul net a fost de 93,3 miliarde de yeni (671 de milioane de euro), mai mult cu 68,3 miliarde de yeni față de anul anterior.

Totodată, vânzările de autovehicule au crescut cu 6% la nivel global, la 669.000 de unități. În Europa volumele vândute s-au situat la 90.000** de vehicule, în creștere cu 21%. America de Nord și China au obținut creșteri de 14%, respectiv 19%.

Cea mai bună piață rămâne Europa, unde noua Mazda3 este lider de vânzări. Acesta integrează Tehnologia SKYACTIV și design-ul KODO și reprezintă motorul succesului companiei pe tot globul. Următorul model care va contribui la creșterea producătorului este noua Mazda2, aleasă recent Mașina Anului în Japonia, pentru care s-au înregistrat deja un număr semnificativ de comenzi în urma lansării din Japonia.

SUV-ul de clasă mică CX-3 este, de asemenea, pe graficul de lansări. Mazda este încrezătoare că își va atinge obiectivele pentru acest an fiscal indiferent de evoluția economiei globale. Compania estimează 1,42 de milioane de vehicule vândute în anul fiscal care se va încheia în martie 2015, ceea ce ar reprezenta cu 7% mai mult față de perioada trecută. Profitul operațional prognozat rămâne neschimbat, la 210 miliarde de yeni.

* Sursa: Rezultatele financiare consolidate Mazda Motor Corporation pentru prima jumătate a anului fiscal care se termină pe 31 martie 2015. Cursul euro pentru primul semestru 1 euro = 139 yeni.
** EU & European Free Trade Association (EFTA).

Bucuresti, 04.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *