metalshow

PRO TV continuă să lupte pentru dreptul României de a participa la Eurovision 2016

Miercuri, 27 aprilie, PRO TV a trimis o scrisoare deschisă către reprezentanții EBU, însă, până în acest moment, răspunsul oficial întârzie să apară. După încercări repetate de a avea o discuție cu oficialii EBU cu privire la opțiunile pentru a aduce competiția Eurovision tuturor românilor, am fost neplăcut surprinși să descoperim astăzi un mesaj publicat pe pagina de Facebook EBU, în care este menționat că soluția propusă nu poate fi luată în considerare.

Abordarea informală aleasă pentru a răspunde unei propuneri oficiale adresate conducerii EBU, pe pagina de Facebook, este inadecvată și considerăm că este important să prezentăm mai multe argumente pentru care participarea lui Ovidiu și a României la Eurovision ar trebui să fie acceptată.

“Aș vrea să menționez faptul că ne-am oferit sprijinul pentru a putea obține cele 3 ingrediente cheie de care depinde succesul unui eveniment – desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, concurentul și televiziunea care difuzează. Evenimentul se desfăsoară în continuare. Ovidiu este pregătit să participe. Ne-am oferit sprijinul pentru a fi partenerul care se ocupă de partea organizatorică și difuzarea în România. În continuare, ne oferim tot sprijinul pentru a asigura toate ingredientele necesare, pentru noi principalul obiectiv fiind reacceptarea lui Ovidiu și a României în competiție, indiferent de televiziunea care difuzează evenimentul. Credem în continuare că este posibil. Singurul lucru care lipsește este deschiderea către dialog și determinarea de a discuta posibilitățile de a găsi o soluție”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Valorile care stau la baza EBU vorbesc despre susținerea cetățenilor, angajamentul de a include pe oricine și dezvoltarea fiecărei comunități în cadrul societății de care aparține, precum și construirea unei relații cu publicul bazată pe încredere, câștigată în fiecare zi. De asemenea, EBU crede cu tărie într-o lume a comunicării deschise și transparente pentru binele comun, dincolo de motive care țin de profit și își dorește să joace un rol important în garantarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii.

Având în vedere cele menționate mai sus, ne așteptăm ca instituția EBU să se conformeze valorilor de bază și să caute o soluție pentru participarea lui Ovidiu și, implicit, prezența României la Eurovision 2016. Avem un câștigător al Selecției Naționale mai mult decât pregătit să își reprezinte țara în competiție și ne oferim sprijinul pentru el și pentru toți românii, punând la dispoziție serviciile noastre de difuzare.

“Acesta nu ar reprezenta primul caz în care o televiziune comercială transmite competiția Eurovision. În Germania, două televiziuni, una publică, iar cealaltă privată, au colaborat timp de 3 ani (2010 – 2012) și au reușit să construiască și o poveste de succes cu Lena Meyer-Landhut, câștigătoare în 2010, care a fost susținută și promovată puternic de televiziunea comercială. Acesta este un exemplu care dovedește că este posibilă o colaborare între EBU și o televiziune privată.”, a continuat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

Astăzi, PRO TV spune COME TOGETHER FOR ROMANIA! Petiția pe care am lansat-o miercuri a fost semnată de aproape 14.000 de români, care și-au arătat sprijinul și dorința ca România să participe la Eurovision 2016. Inițiativa și dorința PRO TV vin din convingerea clară că România merită să fie reprezentată pe scena din Stockholm.

Susține-l pe Ovidiu și semnează petiția: petitie.protv.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *