free download 78 travel guides written by experts

Primele cazuri ale lui Poirot

Primele cazuri ale lui PoirotAgatha Christie
Editura Litera

Toti incepem de undeva, iar vestitul Hercule Poirot a fost si el, candva, un detectiv aflat la inceput de drum. Fanii faimosului detectiv (cu mustata lui rasucita, atent ingrijita mereu si cu capul in forma de ou) sunt cu siguranta curiosi sa afle cum a inceput totul.

Noi va spunem ca volumul contine, dupa cum se poate usor remarca din titlu, mai multe cazuri, ceea ce face ca povestile sa fie scurte. Crimele sunt rezolvate mai rapid, cu aceeasi atentie la detalii care duce, inevitabil, la identificarea criminalului.

Cazurile sunt diverse, de obicei din inalta societate. Merita mentionat faptul ca printre primele cazuri veti intalni o doamna care vine sa ii ceara lui Poirot sa ii gaseasca una dintre angajate care disparuse. Poirot nu doreste sa accepte in prima instanta cazul, dar ajunge sa faca o exceptie. Dupa ce detectivul incepe investigatia – si cand se dezvaluisera deja cateva posibilitati – femeia renunta la serviciile sale. Credeti ca acest amanunt sta in calea lui Poirot? Va inselati! Faptul chiar il ambitioneaza sa afle cu orice pret ce s-a intamplat cu respectiva domnisoara.

Faptul ca povestile sunt mai scurte nu le face cu nimic mai putin interesante sau captivante. Dimpotriva, „Primele cazuri ale lui Poirot” devine prilej de delectare, de pus mintea la contributie si de investigat, intr-o intrecere imaginara cu detectivul, mai multe cazuri intr-un ritm rapid.

Pentru cei care nu au mai citit nicio carte cu Hercule Poirot in „rolul principal”, volumul este o excelenta introducere in atmosfera si in modul de operare si rezolvare a crimelor al lui Poirot. Il cunoastem si pe asistentul sau, cel care, de altfel, a strans cazurile „maestrului” sau.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *