free download 78 travel guides written by experts

Prima Regatta a Mediului la malul Marii Negre

Pentru prima dată pe litoralul romanesc, se va da startul unei competiţii între veliere care se vor întrece pentru acelaşi mesaj: Să păstrăm Marea Noastră curată! Organizată pentru trei categorii de yachturi cu vele, Regatta Mediului se va desfăşura sambătă, 6 iunie, pe traseul Mangalia-Constanţa. La linia de start sunt asteptaţi yachtmeni pasionaţi din toată ţara, Ministrul Mediului, jurnalişti şi mai multe vedete.

Regata Mediului este un eveniment organizat la iniţiativa Ministerului Mediului ca parte a campaniei „Săptămana Mediului Tău” pe care ministerul a desfăşurat-o în perioada 1-6 iunie cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului de pe 5 iunie.

„Toată această campanie a vrut să atragă atenţia asupra nevoii de a proteja mediul pentru că el reprezintă moştenirea pe care noi o lăsăm copiilor şi nepoţilor noştri. Măcar pentru ei trebuie să devenim conştienţi şi responsabili faţă de natură şi să dezvoltăm reflexul de a o proteja. Marea Neagră face parte dintre comorile cu care ne-a înzestrat natura şi tocmai de aceea am organizat această competiţie, pentru a lansa un semnal puternic asupra importanţei exploatării ecologice a resurselor naturale de care dispune România”, a declarat ministrul Mediului, domnul Nicolae Nemirschi.

„Protecţia mediului reprezintă una dintre cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol le susţine prin platforma de responsabilitate socială „Energia vine din suflet” pe care am lansat-o anul acesta. Din acest motiv ne‑am alăturat campaniei „Săptămâna mediului tău”, unul dintre cele mai importante proiecte care militează pentru protecţia şi conservarea mediului. Suntem prezenţi la Regatta Mediului în calitate de sponsor principal având convingerea că spiritul competitiv şi curajul sunt două dintre cele mai importante ingrediente ale succesului”, declară Sorin Blaga, Vicepreşedinte Marketing şi Comunicare Grupul Rompetrol.

Platforma Rompetrol “Energia vine din suflet” a luat naştere pornind chiar de la misiunea companiei, aceea că echipa Rompetrol oferă oamenilor energia de care au nevoie. “Energia vine din suflet” include atât un program naţional “Împreună pentru fiecare”, cât şi proiecte punctuale din domeniul sănătăţii şi protecţiei mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină. “Împreună pentru fiecare” este un program în care vor fi implicaţi atât reprezentanţi din Rompetrol, cât şi voluntari şi membri ai comunităţilor locale, ineditul programului constând în faptul că acţiunile pot fi propuse atât de companie, cât şi de voluntari.

Concepută ca o cursă menită să atragă atenţia asupra nevoii de a proteja Marea Neagră şi biodiversitatea marină, Regatta Mediului va alinia la start veliere din toate categoriile. În competiţie se vor putea înscrie atât veliere de mici dimensiuni, cu o lungime de până la 10 m, cat şi veliere mari sau de curse.

Înscrierile se vor face sâmbată dimineaţa la ora 8.00 iar startul se va da din portul turistic Mangalia. Echipajele concurente vor lupta ajutate doar de vântul din pânze, iar la sfârşitul competiţiei câştigătorii fiecărei categorii vor fi premiaţi în cadrul unei petreceri organizate la Constanţa. Locul I va fi premiat cu 1000 de euro, locul al II-lea cu 400 de euro şi locul al III-lea cu 300 de euro.

Miza cea mare a Regattei rămâne însă responsabilizarea faţă de mediul înconjurător şi, implicit, faţă de Marea Neagră.

Bucuresti, 05.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *