free download 78 travel guides written by experts

Prima editie DevWorld atrage peste 100 de programatori si designeri web!

IDG Romania, in colaborare cu Republika, a organizat ieri, 11 mai, DevWorld, evenimentul dezvoltatorilor web din Romania, menit sa ofere participantilor expertiza unora dintre cei mai cunoscuti specialisti in online development.

Peste 100 de programatori si designeri web din toata tara prezenti la eveniment au asistat la prezentari de tendinte si noutati, precum si la workshop-uri. Scalabilitatea aplicatiilor web – Practici si recomandari, Cum sa-ti faci urmatorul site in Drupal sau Wireframing si grid-based design au fost doar cateva dintre temele abordate prin demonstratiile practice de catre specialistii din industrie. Gazda workshop-urilor de programare a fost Orlando Nicoara, in timp ce workshop-urile dedicate web designului au fost moderate de Dragos Novac.

In cea de-a doua parte a zilei s-a desfasurat un talkshow special – "Confruntarea dezvoltatorilor – Programatori vs. Designeri", moderat de Bobby Voicu, care i-a avut ca invitati pe Ovidiu Boc, Marius Deak, Alex Lapusan, Mircea Scarlatescu si Stefan Szakal.

Incheierea evenimentului a fost moderata de Viorel Spinu, care a prezentat proiectele finaliste si a premiat castigatorii. Astfel, au fost acordate 6 premii:
– 3 premii "Code masters" pentru: Symbolya, Balaur.ro si Noastra.ro
– 2 premii "Design masters" pentru: SuiePaparude.ro si MyCash.ro
– marele premiu DevWorld Masters a fost castigat de catre FlairBuilder

Pe langa pachetele de promovare oferite de IDG Romania, castigatorii au primit si ore de consultanta pe design si programare din partea:
– FYB Romania
– GreenPixel
– MB Dragan
– Republika Interactiv
– Sety the Java Company
– Sinapticode
– X3 Studios
– Zitec

Marele castigator a primit 15 ore de consultanta de comunicare, de dezvoltare personala si de business de la lideri ai zonei de Business Online: Bobby Voicu, Dragos Manac si Dragos Roua.

“Prin DevWorld ne-am propus sa-i aducem in fata pe cei care in general stau in spatele proiectelor online si sa le oferim oportunitatea de a se intalni si de a face schimb de experienta. Ne bucuram ca am reusit prin acest eveniment sa aducem nume grele din industrie, de la care participantii au avut cu siguranta foarte multe de invatat!”, declara Adriana Cocic, Online Manager IDG Romania.

Mai multe detalii despre ceea ce a insemnat DevWorld, gasiti la adresa www.devworld.ro. 

Bucuresti, 12.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *