free download 78 travel guides written by experts

Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de nastere

naturala acreditata conform normelor internationale

În România 35% din naşteri sunt prin cezariană faţă de media europeană de 20%. MedLife Eva este proiectul pilot, parte a programului internațional IMBCO, care își propune să reducă procentul nașterilor cezariene la 10% în următorii ani

Maternitatea MedLife Eva, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piaţa serviciilor medicale din România, lansează astăzi prima unitate de naştere naturală din România conform normelor organizației internaţionale IMBCO* (International MotherBaby ChildBirth Organization). Astfel, MedLife Eva devine prima maternitate din România acreditată ca Spital Prieten al Naşterii, programul de acreditare fiind coordonat de Asociația Mame pentru Mame.

Noua unitate de naştere naturală include sală de nașteri normală și în mediul acvatic, precum și rezerve dotate cu dispozitive speciale care permit mămicilor să nască în poziții cât mai confortabile, reducând la minim durerea și disconfortul. De asemenea, unitatea de nașteri va pune la dispoziție o serie de servicii, unice în România, care vor îmbunătăți semnificativ experiența nașterii. Astfel, viitoarele mămici vor avea la dispoziţie consultant în alăptare acreditat ILCA, expert maternolog, psiholog cu competenţă în terapia cuplului, posibilitatea de a naşte cu Doula (persoană specializata care cunoaşte gravida şi oferă sprijin fizic, sufletesc şi spiritual în timpul sarcinii, naşterii şi în primele săptămâni după naştere, dar care nu se implică medical), cursuri Lamaze, cursuri de Hypnobirthing (metodă de control a durerii), educaţie prenatală şi cursuri de îngrijire a perineului.

Adițional, maternitatea MedLife Eva aduce ca noutate implementarea și asumarea Planului de Naștere. Acesta reprezintă un document cu valoare de contract, prin care viitoarele mămici își exprimă în scris opțiunile în ceea ce priveşte modul în care se va desfăşura naşterea chiar de la începerea travaliului și până la tăierea cordonului ombilical, în cazul în care totul decurge normal şi nu apar complicaţii. De asemenea, planul de naștere este considerat un instrument de comunicare prevăzut în circuitul de activitate al unui Spital Prieten al Nașterii, fiind respectat de întregul personal medical.

“Sunt foarte fericit că am reuşit să implementăm acest proiect pilot, la cererea unui număr mare de mămici, de la care am tot auzit în ultimii ani faptul că îşi doresc să poată avea o astfel de alternativă, care nu exista la noi în ţară până acum. Noi nu reinventăm roata ci punem accent pe faptul că naşterea este un proces fiziologic normal, nu o boală. Am pus la punct un pachet complet de servicii medicale care au în centru binomul mama-bebeluş şi ajută viitoarele mămici să aibă parte de o naştere sănătoasă şi o experienţă pozitivă, fără intervenţii medicale de rutină aplicate în exces, a declarat dr. Aurel Ionel, directorul maternităţii MedLife Eva.

„Realitatea din România în ceea ce priveşte modul în care se naşte, este din păcate una dură. În cadrul asociaţiei pe care o conduc iau contact zilnic cu zeci de femei care îmi spun că experienţa naşterii este încă una traumatizantă în maternităţile din ţara noastră. Acreditarea pe care o acordăm astăzi maternităţii MedLife Eva este o premieră şi reprezintă garanţia faptului că naşterile se vor desfăşura conform modelului IMBCO de îngrijire a binomului mamă-bebeluş care promovează sănătatea şi confortul tuturor femeilor şi bebeluşilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării, stabilind astfel un standard de top al excelenţei in domeniul îngrijirilor maternale, a declarat Ana Măiţă, Preşedinte al Asociaţiei Mame pentru Mame.

În Romania 39% din naşteri sunt provocate (travaliul nefiind lăsat să decurgă normal) deşi acest lucru nu este necesar – faţă de Franţa 22%, Marea Britanie 20%. Obiectivul organizaţiei IMBCO este să se ajungă la un procent de maxim 10% (provocarea naşterii aplicându-se doar in situaţiile în care medical se impune această măsură pentru a nu fi puse în pericol viaţa gravidei sau a bebeluşului).

De asemenea, în România în peste 60% din cazuri se face epiziotomie (incizie chirurgicală la nivelul perineului realizată de medic înainte de naştere pentru a lărgi zona şi a face loc fătului) la naştere – faţă de Franţa 26,8%. Obiectivul IMBCO este un procent sub 20%. De aceea, în cadrul programelor pe care maternitatea MedLife Eva le oferă, gravidele vor învăţa tehnici de îngrijire şi educare a perineului, în aşa fel încât să ajungă să nască natural, cu perineul intact.

Un studiu realizat de Asociația Mame pentru Mame la începutul acestei luni arată că principalele motive pentru care mămicile din România NU aleg să nască pe cale naturală sunt: teama de durere și complicații; lipsa informațiilor corecte privind felul în care decurge o naștere naturală informarea insuficientă și/sau gresită în ceea ce privește nașterea pe cale naturală vs. cezariană (cezariana nu mai este percepută ca o intervenție de urgență, ci ca o alternativă firească la nașterea naturală); comoditatea mămicilor.

* Conform normelor organizaţiei internaționale IMBCO, mama şi bebeluşul constituie o unitate integrală în timpul sarcinii, a naşterii şi a perioadei de nou-născut. Astfel, această unitate va funcţiona după normele precizate de IMBCO, bazate pe procesul fiziologic normal al sarcinii, naşterii şi alăptării, în aşa fel încât femeile să poată naşte aşa cum îşi doresc, într-un context în care sa se simtă îngrijite şi în siguranţă şi unde starea emoţională, nevoia de spaţiu privat şi opţiunile personale ale acestora să fie respectate.

Despre maternitatea MedLife Eva:

MedLife Eva este prima maternitate privata din România şi totodată cea mai mare din zona de Centru şi Vest a ţării. Aceasta dispune de ambulatoriu de specialitate şi ambulatoriu de zi, 3 săli de naştere, adaptate tipului de naştere (naturală, prin cezariană şi în mediul acvatic); secţie de neonatologie dotată cu incubatoare staţionare, incubator de transport, sistem de monitorizare cardio-respiratorie continuă; bloc operator cu 2 săli de operaţie, departament de anestezie şi terapie intensivă, departament de pediatrie, precum şi 16 rezerve a câte unu şi două paturi.

Eva a fost integrată în Sistemul Medical MedLife la sfârşitul anului 2011, fiind achiziţionată în proporţie de 100%. La ora actuală MedLife deţine o reţea de 3 maternităţi în Bucureşti, Braşov şi Arad, având un număr total de aproximativ 10.000 naşteri.

Informații despre conceptul Spital Prieten al Nașterii se regăsesc pe www.spitalprietenalnasterii.ro.

Bucuresti, 24.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *