free download 78 travel guides written by experts

Premiera absoluta la Teatrul National Radiofonic pentru Copii

Luni, 10 octombrie, 2011, începând cu ora 9.00, la Hotel Ramada Majestic, are loc o nouă întâlnire cu publicul iubitor de teatru radiofonic invitat, de această dată, la audiţia în avanpremieră a spectacolului radiofonic pentru copii „Domnul Vânt şi Doamna Ploaie” de Paul de Musset.

Noua producţie radiofonică, „Domnul Vânt şi Doamna Ploaie”, va fi transmisă în premieră absolută la Radio România Actualităţi, duminică, 16 octombrie, 2011, la ora 10.05, la Teatrul Naţional Radiofonic pentru Copii.

Paul de Musset (1804 – 1880), deşi a fost, literar vorbind, unul dintre copiii secolului al XIX-lea, este mai puţin cunoscut ca scriitor, fiind pus în umbră de figura proeminentă a fratelui său mai mic, Alfred de Musset (1810 – 1857).

„Domnul Vânt şi Doamna Ploaie” este o poveste extinsă, apărută pentru prima oară în 1879, la Paris. În prefaţă, autorul explică în ce fel s-a născut fermecătoarea poveste pe care a dedicat-o copiilor: „Bunica mea spunea o poveste despre Doamna Ploaie, fără a scoate o vorbă despre Domnul Vânt. Unchiul meu ştia numai povestea cu Domnul Vânt. Doica mea, originară din ţinutul Bretagne, amesteca cele două istorioare într-una singură, mai completă şi mai minunată. Mai de mult m-am dus şi eu în ţinutul Bretagne şi am adunat tot ce se povestea despre Domnul Vânt şi Doamna Ploaie, care sunt foarte des prezenţi pe acolo. N-o să vă mint că nu am adăugat nimic la poveştile pe care le-am aflat descusându-i pe ţăranii bretoni, dar eu nu am inventat decât ceea ce era strict necesar pentru a lega întâmplările între ele…”

Traducerea acestui text inedit în limba română şi dramatizarea liberă sunt semnate de Sanda Socoliuc, iar regia artistică i se datorează binecunoscutului om de teatru, Leonard Popovici. Din distribuţie fac parte: Ştefan Velniciuc, Nicolae Urs, Petre Lupu, Ruxandra Sireteanu, Jeanine Stavarache, Anne-Marie Ziegler,Violeta Berbiuc, Mircea Constantinescu, Matei Şorop.

Echipa de creaţie este formată din: Milica Creiniceanu, regia de studio, Patricia Prundea, regia muzicală, ing. Mirela Georgescu, regia tehnică şi Irina Soare, producătorul spectacolului.

Bucuresti, 07.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *