free download 78 travel guides written by experts

Posesorii Bosch EcoLogixx 8 i-DOS nu fac parte din cei 90% care gresesc dozarea detergentului

pentru masina de spalat

Intuiţia este importantă, dar cine crede că modalitatea cea mai indicată de a pune detergent în maşina de spălat rufe este aproximarea, se înşeală. Studiile au arătat că, în 90% din cazuri, detergentul este folosit în cantitate necorespunzătoare, fiind dozat ori mult prea mult, ori prea puţin. Astfel, această aproximare de dozaj afectează rufele, mediul înconjurător, dar şi bugetul familiei. Conform raportului WL5132/10 al Wfk -Institutul de Cercetare Aplicată, dozarea perfectă a detergentului poate salva până la 7.062 de litri de apă pe an. Din acest motiv, Bosch a dezvoltat sistemul inteligent i-DOS, care asigură dozarea automată, dar în acelaşi timp optimă a  detergentului. Maşinile de spălat rufe Bosch EcoLogixx 8 dotate cu sistemul i-DOS se încadrează în clasa de eficienţă energetică A+++, fiind cu 30% mai eficiente energetic decât cele din clasa A.

Rufe perfect curate la fiecare spălare

Beneficiile inovaţiei i-DOS sunt evidente: rezultate superioare la spălare și economie de timp şi bani. Mai mult, noul sistem inteligent i-DOS împiedică folosirea unei cantităţi mult prea mari de detergent, care determină formarea excesului de spumă și a urmelor de detergent, factori determinanți în apariţia alergiilor de piele. Pe de altă parte, dozarea insuficientă a detergentului duce la rufe cenușii sau decolorate. Inovaţia Bosch permite obținerea unor haine perfect curate, în culorile originale, și proaspăt parfumate. Astfel, mediul înconjurător este protejat prin diminuarea consumului de detergent în exces, dar și a apei folosite pentru clătirile adiționale. În plus cantitatea de detergent necesară unei spălări scade cu până la 30%, ceea ce se va resimți în bugetul familiei.

Rezultate perfecte – fără aproximări

Cum acționează sistemul i-DOS? Cantitatea de detergent lichid necesară spălării este preluată dintr-un compartiment special. Acest sistem este superior altora deoarece dozarea automată a detergentului este măsurată la ordinul mililitrilor. Pe lângă acestea, i-DOS distribuie automat și precis balsamul de rufe. Cantitatea detergentului este dozată automat, în funcție de încărcare, tipul și gradul de murdărie al rufelor și duritatea apei. Capacitatea compartimentelor i-DOS asigură cantitatea necesară de detergent şi balsam pentru aproximativ 20 de spălări, nivelul de umplere fiind indicat în permanență. În cazuri speciale, dozarea poate fi făcută şi manual, în compartimentul special, de exemplu folosind detergentul pudră tradițional sau înălbitori.

Automat, deci mai confortabil

Mașinile de spălat rufe Bosch EcoLogixx 8, cu sistemul i-DOS, sunt dotate cu două programe automate: “Auto” și “Auto Delicat”. Utilizând un senzor special, mașina detectează atât cantitatea de rufe, cât și tipul de țesătură și în funcție de acestea ajustează automat cantitatea de apă, numărul ciclurilor de clătire și viteza de rotație. De asemenea, este detectat și gradul de murdărie al rufelor, astfel încât este dozată automat cantitatea necesară de detergent, ajustând timpul și temperatura de spălare. În acest mod, rufele normale pot fi spălate perfect cu programul “Auto”, iar pentru textilele mai puțin rezistente, cum ar fi bumbacul fin sau materialele sintetice, a fost creat programul “Auto Delicat”.

Mai eficient și ușor de folosit

Sistemul inteligent i-DOS de la Bosch permite obținerea unor rezultate perfecte la spălare, ajută la economisirea resurselor și contribuie la diminuarea riscului alergiilor. De asemenea, mașina de spălat rufe Bosch EcoLogixx 8 este dotată cu motorul inovator EcoSilence Drive, care este silențios, rapid și economic, dar și cu noul design AntiVibration, care asigură stabilitate și reduce vibrațiile mașinii. O altă caracteristică de top a acestei mașini este sistemul automat Anti-pete, cu ajutorul căruia pot fi îndepărtate în mod specific 16 dintre cele mai frecvente tipuri de pete, de la vin roșu și ciocolată, până la petele de iarbă.

Bucuresti, 15.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *