metalshow

Porumbelul Theo pentru vrabia Emil

Eroara fatala. Mariajul liberal cu Theodor Stlolojan s-a consumat.

Intelegera facuta cu Traian Basescu in 2004 nu se va mai repeat. Nici in cazul anticipatelor. Nici la parlamentele la termen din 2008, Nici la localele din acelasi an. Nici la prezidentialele din 2009. Cel putin atata vreme cat Calin Popescu Tariceanu va detine pozitiile de premier si de lider al PNL. Crede premierul ca fuziunea cu AP va suplini diferenta deja aparuta in sondaje? Crede ca va intra, doar in acest mod, in Parlament? Crede ca Emil Constantinescu l-ar putea invinge pe Traian Basescu? Ar fi o premiera istorica. 

POLITIC

2006. Ultimul Craciun petrecut la portile Europei

Cumpana intre ani. Ultims noapte inafara, prima noapte inlauntrul Uniunii Europene. Ce ne asteapta? Ce va fi? In nici un caz mai rau. Chiar daca un timp ne va fi mai greu. Dar am ajuns cu totii la capatul tunelului. Vedem chiar si luminita. Nu doar pe Luminita, vecina de la patru. Ci luminita care spulbera granitele. Avem motive de bucurie. E musai sa petrecem. E obligatoriu sa facem o mega petrecere, cat sa cuprinda si un Revelion, si-o Integrare. Guvernul va aloca 3.150.000 de RON pentru finantarea manifestelor ocazionate de aderarea la Uniunea Europeana. MIE (Ministerul Integrarii Europene) va semna in acest sens un parteneriat cu reprezentantii judetelor, pentru a asigura identitatea evenimentului la nivel national.

ANALIZA

Acensiunea lui Gigi Becali mai poate fi oprita?

Ipoteza de la care am plecat atunci cand am decis sa facem aceasta analiza a evolutiilor de pe scena politica romaneasca a fost aceea ca asistam la un dublu proces, dedestructurare a vechilor partide, a celor aparute imediat dupa decembrie 1989, si de destructurare a ei, prin afirmarea unor noi forte politice, care se adreseaza unui public mult diferit de acela care vota masiv FSN la 20 mai 1990.

DOSAR

Strategia nationala de securitate si premisele ei false

„Astazi, intr-un moment crucial al istoriei sale, poporul roman are nevoie de un proiect realist si pragmatic, apt sa imbine armonios initiativa individuala cu spiritul civic modern si cu angajarea responsabila. Noua strategie de securitate reprezinta un demers major in aceasta directie si este focalizata, ca finalitate cruciala, spre garantarea securitatii individului, a vietii sale si a familiei”.

 Cursurile „Nicolae Titulescu”: Radiografia securitatii energetice a lumii pana in 2003

„Nu numai armistitiu politic, ci si credibilitate contractuala, reciprocitate si non-discriminare”- asa a evaluat Mihai-Razvan Ungureanu, ministrul roman de externe, relatiile posibile- si necesare- intre Uniunea Europeana, mare consumatoare de energie din import, si Federatia Rusa, mare exportatoare de petrol si gaze naturale.

 EXTERNE

Magia Bazarului sau drumul Turciei catre Uniunea Europeana

Negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeana, incepute in 2005, au intrat in acest sfarsit de an intr-un impas major. Era previzibil, la fel cum este evident ca acesta nu este decat inceputul. Liderii UE trebuie sa faca un calcul corect avand in fata prestatia Turciei, interesele Europei pe termen lung si interesele electorale legate de starea opiniei publice.

ANCHETA

Scurtcircuit cu spioni in sistemul energetic national

Serviciul Roman de Informatii a descoperit, documentat si deferit justitiei, in iunie 2006, un grup mmafiot compus din cetateni straini si inalti functionari publici din ministerul Economiei si comertului care, prin actiuni de spionaj economic, au favorizat si decis castigatorii mai multor licitatii extrem de importante din domeniul energetic.

SOCIAL

Un miliard de dolari pentru descoperirea unui medicament

Fondurile alocate de companiile farmaceutice pentru descoperirea de noi medicamnete depasesc investitiile in cercetare din celelate sectoare industriale. Mai exact, „companiile farmaceutice inovatoare aloca cercetarii peste 20% din profit. Acest procent este mai mare decat in orice alt sector industrial, situandu-se chiar peste investitiile in cercetare din domeniul high-tech”.

ECONOMIE

Romania nu e pregatita sa devina principalul exportator de energie din Balcani

Cu toate ca este unul dintre principalii producatori de energie din zona balcanica, Romania nu este pregatita sa preia sarcina exporturilor de energie pe care Bulgaria le realiza in regiune, ratand astfel o afacere de sute de milioane de euro si catigatoarea suprematiei privind exporturile de energie in regiune.

TENDINTE

Daniela Nane nu s-a indragostit pe platourile de filmare

La cei 26 de ani ai sai, frumoasa actrita Daniela Nane are deja la activ 11 filme internationale, dintre care sase productii americane. Chiar daca in 1991 a devenir Miss Romania, ea nu a mizat numai pe frumusete si a dorit sa-si cladeasca o cariera artistica. Numai anul acesta a lansat doua filme „Oriebt Express” si „Aventurile unei zile” si a incheiat filmarile la cel de-al treilea, „Omul grabit”, in care joaca alturi de Anthony Delon.

 

Bucuresti, 28.11.2006

 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *