Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Plita ecologica iXelium de la Whirlpool a primit marele premiu

iF Gold Design pentru cel mai bun raport tehnologie – design

Este pentru prima dată când un producător de electrocasnice primește această distincţie, gândită să răsplătească excelenţa în design şi tehnologie

Whirlpool a anunțat în cadrul EuroCucina 2012 extinderea gamei iXelium , care include acum cuptoare, hote, cuptoare cu microunde şi frigidere

Whirlpool Corporation, cel mai mare producător de electrocasnice mari din lume, a primit premiul iF Gold Design la categoria design de produs, pentru revoluţionarele plite iXelium Supreme Design, produse disponibile şi pe piaţa din România. Produsul a fost premiat la Munchen în cadrul ceremoniei iF Product Design.

Plitele iXelium Supreme Design de la Whirlpool au câștigat iF Gold Design datorită modului original de a combina design-ul sofisticat cu tehnologia. Arzătoarele cu design unic și elegant au fost complet integrate în suprafaţa netedă a plitei. De asemenea, această plită este primul şi singurul produs din piaţă dotat cu arzătoare și grătare realizate complet din iXelium, material creat cu ajutorul nanotehnologiei și care rezistă la îngălbenire, zgâriere, amprentare sau deteriorare la temperaturi înalte și acțiunea produselor de curățat. Inovația iXelium de la Whirlpool face ca plitele să fie mereu strălucitoare, păstrându-și nemodificat aspectul chiar şi la temperaturi înalte, fără a deveni opace şi fără a se îngălbeni.

„iXelium este practic cea mai recentă tendință în materie de bucătării, care combină designul rafinat cu performanțele excelente de funcționare, ușurința în utilizare și rezistența în timp. Aceste caracteristici reprezintă tot ce îşi poate dori un consumator modern de la un produs electrocasnic”, a declarat Alessandro Finetto, Senior Director Global Consumer Design pentru Whirlpool EMEA. Whirlpool a prezentat săptămâna trecută la Eurocucina 2012 extinderea gamei iXelium, care cuprinde pe lângă renumitele plite, cuptoare, hote, cuptoare cu microunde şi frigidere. Astfel, datorită “soluției anti-îmbătrânire” suprafețele electrocasnicelor din bucătărie vor fi protejate împotriva agenților chimici și mecanici, iar metalul își va păstra calitatea și strălucirea în timp.

iXelium este de asemenea un produs ecologic: tehnologia utilizată în cadrul celor cinci arzătoare cu flacără verticală oferă eficienţă energetică maximă, putând duce la economii de 20% în cadrul procesului de fierbere şi un consum de gaz cu 15% mai mic în timpul preparării alimentelor(15.000 de litri de gaz pe an). iXelium se curăță pur și simplu cu apă sau cu detergenți neagresivi, pentru un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. Whirlpool garantează că plita iXelium reduce cu 50% emisiile de dioxid de carbon comparativ cu alte produse tradiţionale pe gaz.

“Premiul iF Gold Design a venit ca o recunoaștere suplimentară pentru cercetarea continuă pe care Whirlpool o realizează în domeniul design-ului”, a declarat Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirlpool România. „Investițiile realizate în cercetare şi dezvoltare, capacitatea de a anticipa nevoile de consum şi noile tendinţe, toate au contribuit la crearea de produse inovatoare, cum ar fi electrocasnicele ce au la bază iXelium ”, a mai spus aceasta.

Premiile iF Gold Design se acordă pentru design de produs, designul comunicării, design de ambalaj şi design de material. Whirlpool a fost în 2012 singurul producător de electrocasnice care a primit această distincţie. Eurocucina este cel mai mare târg dedicat produselor destinate bucătăriei din Europa ce atrage la fiecare ediţie peste 350.000 de vizitatori din mai multe ţări. La începutul acestui an, plitele iXelium Supreme Design au primit și distincţia iF Product Design Award 2012, pentru calitatea designului, gradul de inovaţie, funcţionalitate şi ergonomie.

Bucuresti, 23.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *