free download 78 travel guides written by experts

Lectii de viata…

Care întotdeauna se încadrează în categoria ,,aşa da, faceţi ca ei !’’. Asta ne dăruiesc persoanele cu dizabilităţi. Ne învaţă ce înseamnă determinarea , demnitatea, spiritul de luptă. Sunt impresionante optimismul , buna dispoziţie şi modul în care găsesc bucurie în orice.

O astfel de lecţie am primit asistând la antrenamentul echipei de baschet a Asociaţiei Judeţene Constanţa a Sportului pentru Persoanele cu Handicap. Practică baschetul imobilizaţi în fotolii rulante şi ceea ce pentru noi ceilalţi este un efort greu de imaginat pentru ei este ceva natural. Ne-au provocat zâmbind să ne aşezăm în fotoliile rulante şi să aruncăm mingea la coş. Evident că nici macar n-am încercat pentru că n-am fi reuşit oricum.

L-am întrebat ce îi determină să fie atât de consecvenţi în practicarea sportului şi răspunsul a fost ,,e sănătos şi ne face fericiţi’’. Nu le este uşor, dar faptul că reuşesc să depăşească limitele impuse de dizabilitate le creşte stima de sine. Sunt bucuroşi să se întâlnească, să comunice şi să se antreneze pentru a putea participa cu succes la diferite competiţii paralimpice.

Au poveşti diferite, dar cu un numitor comun care le caracterizează ,,lupta cu viaţa’’. Dacă povestea fiecăruia dintre ei ar fi o piatră preţioasă , din toate adunate s-ar realiza un şirag impresionant de nestemate.

Bucuresti, 23.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *