free download 78 travel guides written by experts

Pirelli lanseaza colectia de incaltaminte PZero Pirelli: Archi-Shoe

PZERO PIRELLI: ARCHI-SHOE

Spoiler, phylon, foxing şi smile flap: încălţămintea a creat neologisme care necesită un nou vocabular. Şi asta deoarece, în colecţia PZero, fiecare element a fost regândit, reproiectat, dezvoltat şi aplicat folosind materiale experimentale avansate. Bascheţii au devenit „construcţii” care definesc un nou stil de arhi-pantof. Mocasinii îşi „schimbă look-ul” cu ajutorul strălucirii industriale a carbonului şi a fibrei de carbon. În acelaşi timp, ţesătura specifică pneurilor este asociată cu piele ultra-moale. Mai mult, pe bombeuri sunt imprimate holograme reflectorizante, iar pe limba pantofilor este aplicat un element colorat care „zâmbeşte” şi se numeşte „smile flap”.

Tălpile – o interfaţă între pneuri şi tehnologia îmbrăcămintei – sunt alcătuite din mai multe elemente combinate, în culori contrastante. Pot avea chiar şi culorile pneurilor Pirelli folosite pe circuitul de Grand Prix.

Pantofii pentru volei revin în forţă: din arhivele Pirelli, modelele create de Bob Noorda – artistul grafic care a devenit celebru pentru crearea logo-ului „P lunga” în anii ’50 şi începutul anilor ’60 şi a câştigat premiul Golden Compass în 1964 pentru decorarea metroului din Milano – sunt simbolul dinamismului lejer.

NEW EVOLUTION

Proiectul vedetă al colecţiei de încălţăminte porneşte de la talpă, în patru combinaţii noi, înglobate într-o construcţie foarte delicată: cu limbă din TPU, branţ din phylon, bandă din TPU (poliuretan termoplastic) şi talpă din cauciuc.

Bombeurile lipite prin procedee termice, realizate dintr-un material tehnic, cu o hologramă care îşi schimbă culoarea la fiecare pas, duc cercetarea şi proiectarea pe noi culmi uimitoare.

Feţele au nuanţe de roşu, alb rece, albastru, bleumarin, negru şi aluminiu argintiu.

MOCCASINI: P. SET

Aceste opt variante de mocasini din piele tăbăcită corespund unui sortiment de tricouri polo colorate P.Set, în culori de la galben floarea-soarelui până la bleumarin, verde şi bej nisip.

Tălpile ce prezintă şanţuri similare celor ale cauciucurilor au culoarea gri asfalt, pentru a marca exuberanţa urbană a acestor stiluri.

Pielea tăbăcită este asociată cu materiale neobişnuite: neopren negru, cu un efect de carbon şi cu un aspect fibră de carbon lucioasă.

O ţesătură similară cu cea a pneurilor, lustruită, este folosită la modelele cauciucate din piele de viţel.

Tălpile contrastante au culorile anvelopelor Pirelli folosite la cursele Grand Prix: galben, roşu, alb şi albastru. Tălpile sunt imprimate în relief cu un model stilizat al benzii de rulare care seamănă cu o coloană vertebrală.

BOBBY REX: A SMILING TONGUE

Bascheţii au un aspect contemporan prin utilizarea de noi materiale, cum ar fi poliesterul, plasele metalice, poliuretanul termoplastic şi neoprenul, iar noile culori variază de la griul industrial la albul rece. Pantofii au şireturi din PVC şi limbă „smile flap”: limba cu inserţii colorate şi un zâmbet optimist. Spoiler-ul lucios şi interesant pe partea laterală, din TPU (poliuretan termoplastic), este colorat în negru şi o culoare asortată cu cea a părţii superioare.

TRIBE: THERMO DESIGN

Gabardina şi pielea alb-gălbuie se îmbină în acest baschet cu talpă şi bombeu de cauciuc. Vârful este decorat cu o bandă lipită termic, care se transformă într-un motiv grafic. Simbolul negru lipit termic apare pe mocasinii din piele tăbăcită în nuanţe ce variază de la alb rece la bleumarin, bej nisip şi verde.

VOLEI

Încălţăminte pentru volei în stilul anilor ’70.

Nailon + inserţii asimetrice din piele tăbăcită.

Găuri duble pentru şireturi marca Bob Noorda.

Bandă laterală din cauciuc.

Talpă din cauciuc plastifiat. Albastru intens (cornflower), negru albăstriu, alb rece.

Bucuresti, 27.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *