free download 78 travel guides written by experts

Peste un milion de calatorii au fost rezervate prin intermediul Tripsta

· După un milion de rezervări: pasagerii Tripsta – de la 2 luni la 88 de ani, costul călătoriilor – între 27 și 8000 de euro
· Top 10 destinații pentru români în primele luni ale anului

După un milion de rezervări: călătorii Tripsta – de la 2 luni la 88 de ani, costul călătoriilor – între 27 și 8000 de euro

La nouă ani de la lansarea companiei și la trei ani de la apariția pe piața din România, Tripsta a depășit cifra de un milion de rezervări de bilete de avion efectuate pe toate site-urile sale. Tripsta.ro a contribuit cu peste 20.000 de rezervări în cei aproape trei ani de existență.

Cel mai vârstnic pasager care și-a făcut rezervare prin intermediul Tripsta.ro are 88 de ani și a călătorit de la Constanța la Istanbul , în timp ce pasagerul cel mai tânăr – de doar două luni și două săptămani – a mers împreună cu părinții de la Iași la Amsterdam.

Principalele destinații rezervate prin intermediul Tripsta.ro au fost, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, Istanbul, Viena, Londra și Berlin. Acestea sunt urmate de Atena în cazul preferințelor călătorilor de sex masculin și Paris – atunci când este vorba de preferințele femeilor. Per total, de-a lungul timpului, cele mai rezervate destinații prin intermediul Tripsta.ro au fost Istanbul, Viena, Londra, Paris și Atena.

Cea mai scumpă rezervare efectuată prin intermediul Tripsta.ro a avut valoarea de 7,800 de euro si a fost făcută pentru un grup de cinci persoane care au mers în Bangkok (Thailanda), în septembrie 2013. La polul opus, cel mai ieftin bilet rezervat prin Tripsta a costat doar 27 de euro si a fost pentru un zbor pe ruta Bucuresti-Suceava, efectuat in 2012.

Unele vacanțe sunt planificate din timp, altele se întâmpla pe ultima sută de metri. În cazul celor făcute via Tripsta.ro, recordul pentru planificare il deține un cuplu care și-a achiziționt bilete de avion pe ruta Madrid-București cu 346 de zile înaintea zborului, în timp ce la antipod se afla rezervarea făcută pentru un zbor București – Suceava, realizată cu mai puțin de 24 de ore înaintea decolării.

Top 10 destinații pentru români în primele luni ale anului

Românii care au folosit Tripsta.ro pentru rezervări și achiziții de bilete de avion în primele luni ale anului au călătorit în principal în Europa, Copenhaga, Istanbul și Atena fiind destinațiile cele mai solicitate, conform statisticilor Tripsta.ro.

Topul 10 al destinațiilor de călătorie pentru români în primul trimestru al anului a inclus Copenhaga, Istanbul și Atena urmate Paris, Berlin, Amsterdam, Viena, Londra și Barcelona.

Bărbații (56%) au fost cei care au făcut în general rezervările și achizițiile de bilete pentru călătorii cu durata medie de 7 zile și cu circa 19 zile înainte de plecare. Pe de altă parte, femeile (44%) au cumpărat bilete de avion cu 22 de zile înainte de data la care aveau programate vacanțele.

Mai mult, cuantumul rezervarilor de bilete realizate de pe dispozitive mobile a crescut la 16%, de la 12% in 2013, in timp ce rezervarile facute de pe computer reprezinta acum 84%, in scadere de la 88% anul trecut.

Bucuresti, 04.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *