free download 78 travel guides written by experts

Peste 50 de persoane s-au mobilizat pentru a face o ora de miscare

şi a promova un stil de viaţă sănătos

10 susţinători ai „Programului pentru un stil de viaţă sănătos” s-au strâns săptămâna trecută, între orele 19:00 şi 20:00, în Parcul Herăstrău din Bucureşti, pentru a face o oră de mişcare în aer liber. Prin această acţiune, cei 10 susţinători au încercat să convingă cât mai multe persoane să li se alăture spontan şi să facă măcar câteva minute de mişcare pentru sănătatea lor.

Peste 50 de persoane au participat la „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genoflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos. „Sportul pentru mine este un lucru care nu trebuie să lipsească din viaţa fiecăruia. Nu neapărat sport de performanţă, ci să zicem mişcare mai degrabă”, a spus unul dintre participanţi.

„Flash Mob-ul pentru Mişcare” şi-a dorit să fie un îndemn la o viaţă sănătoasă care poate fi la îndemâna fiecaruia dintre noi, dar şi o încercare de a strânge cât mai mulţi oameni să facă mişcare spontan, să promoveze un stil de viaţă sănătos şi activ şi să se bucure de câteva minute de mişcare în aer liber.

Rezultatele studiului „Lanţul Culorilor” au arătat că aproape 40% dintre români încearcă să aibă un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi mişcare în fiecare zi. Pentru cei 60% care sunt încă nepăsători cu privire la propriul stil de viaţă şi nu sunt interesaţi nici să facă mişcare şi nici să fie atenţi la alimentaţie, programul şi-a propus să le ofere soluţii la îndemână pentru a avea un stil de viaţă sănătos cu o alimentaţie echilibrată şi multă mişcare. În urma acestui studiu a reieşit că cel mai sănătos trăiesc persoanele sub 18 ani, urmate de persoanele cu vârste cuprinse între 55-64 de ani.

„Mişcarea este deosebit de importantă pentru starea nostră fizică şi psihică. Cu o oră de mişcare în fiecare zi luptăm împotriva stresului acumulat la muncă şi suntem mai bine dispuşi. Fie că este vorba despre practicarea unui sport, fie că facem câteva exerciţii simple de gimnastică, că mergem pe jos, că urcăm şi coborâm scările sau că ieşim la o plimbare în parc alături de cei dragi, o oră de mişcare poate fi la îndemâna fiecăruia dintre noi şi cu puţină voinţă putem să facem acesta oră de mişcare zilnic” a spus Lori Vişa, purtătorul de cuvânt al „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”.

„Flash Mobul pentru Mişcare” este prima acţiune din faza a doua a „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”, prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţa şi a demonstra că o ora de mişcare poate fi realizată în diverse moduri.

Bucuresti, 20.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *