Kinodiseea

Peste 3,3 milioane lei au fost virate in conturile clientilor BCR BpL

Clienţii BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), care au încheiat contracte de economisire-creditare în anul 2008, au deja în cont prima de la stat.

Cele peste 56.000 de contracte BCR BpL, pentru care clienţii au făcut depuneri până la sfârşitul anului 2008, beneficiază de prima de stat de 15% din sumele economisite, nu mai mult de 150 EUR (contravaloarea în lei). Peste 3,3 milioane lei au fost virate în conturile clienţilor. Produsele de economisire-creditare sunt între cele mai rentabile mijloace de a economisi şi de a beneficia ulterior de un credit cu dobândă mică.

„Începând cu anul 2009, produsele de economisire-creditare au devenit şi mai atractive: prima de la stat a fost majorată la 25% din depunerile anuale, valoarea acesteia crescând până la nivelul de 250 EUR (contravaloarea în lei) pentru toate categoriile de deponenţi. Astfel, randamentul produselor BCR Banca pentru Locuinţe poate atinge un maxim de 25%, cel mai mare de pe piaţa de retail bancar. Aceasta va încuraja foarte mulţi clienţi să se informeze şi să contracteze produse BCR BpL” a declarat Petre Tulin, preşedinte BCR BpL.

BCR BpL a încheiat anul 2008 ca lider de piaţă la contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ nou încheiate.

BCR BpL este prezentă pe piaţa româneasca începând cu luna iulie a anului 2008, cu trei produse de economisire creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ – Locuinţa PLUS, Economii PLUS şi Locuinţa IMEDIAT, ce constituie oportunităţi de economisire avantajoase în scopul obţinerii unui credit pentru domeniul locativ în condiţii deosebit de atractive.

Produsele BCR BpL cuprind două etape. În prima etapă, cea de economisire, clientul economiseşte un minim de până la 40% din suma contractată şi beneficiază de sprijinul financiar al Statului care, prin legea bancara, răsplăteşte efortul de economisire anual cu o primă de 25%, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 250 de euro, la soldul economisit. De asemenea, banca acordă o dobândă anuală de până la 3%. Toate economiile clientilor intra sub incidenta reglementarilor Fondului de Garantare a Depozitelor din sistemul bancar.
În cea de-a doua etapă, cea de creditare, BCR BpL oferă posibilitatea obţinerii unui credit avantajos în Lei cu dobândă fixă de 5% sau 6%, în funcţie de produsul ales, pe toata durata contractului. Conform legii, creditul poate fi utilizat pentru finanţarea activităţilor din domeniul locativ.

Toate cele trei produse oferite de BCR BpL, au dobânzi fixe atât la economisire cât şi la creditare. Produsele BCR BpL sunt distribuite prin reţeaua BCR şi prin reţeaua proprie de consilieri financiari.
 

Bucuresti, 04.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *