metalshow

Peste 2.500 de persoane au alergat pentru viata, la a 6-a editie a Marsului si Crosului Casiopeea

Ambasadorul Franței, actrița Monica Davidescu și bucătarul Nicolai Tand au fost la start alături de competitori

Cea de-a 6-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea, un cros umanitar consacrat a cărui taxă de înscriere a fost donată integral în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie, a adunat la start, sâmbătă dimineață, în Parcul Izvor, peste 2.500 de persoane. Într-o atmosferă exuberantă și plină de optimism, competitorii la cele 5 curse, susținuți de către Ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, de actrița Monica Davidescu și de bucătarul Nicolai Tand, au luat startul pentru a susține speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii.

Cea de-a 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea a fost organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Primăria Municipiului București și de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân, participanţii s-au putut înscrie la 5 tipuri de curse: copii 6–11 ani (fete și băieti), adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi), femei +16 ani, bărbaţi +16 ani, Marșul familiei (pentru toate vârstele). Câștigătorii curselor au primit premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului. De asemenea, fiecare participant adult a primit un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară și consultație medicină generală, oferit de Clinica Anima.

Roz este culoarea speranţei, vieţii şi a optimismului, dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea. Organizatorii speră ca, în urma acestui eveniment, să strângă fonduri pentru achiziționarea a 400 de proteze mamare. Sub sloganul "Învingătorii poartă roz", Crosul Casiopeea aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supraviețuitorii ei și încurajează recuparea emoțională și reintegrarea socială a femeilor atinse de cancer. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competiției sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj.

Din 2010 până acum, 18.500 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare, la care se vor adăuga cele pentru care se vor strânge fonduri prin ediția de astăzi a Crosului. Cei 50.000 de kilometri parcurși împreună dovedesc solidaritatea românilor cu femeile aflate în suferință. Până acum, în cele 6 ediții, au susținut cauza personalități ca Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Dorian Boguță Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opriș, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Corina Drăgotescu.

Crosul Casiopeea este o acțiune umanitară bianuală, cu ediții la Brașov și București, care vizează mobilizarea de donatori, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donație de 1 până la 5 lei la copii, respectiv 20 lei la adolescenți, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie.

De la an la an, rezultatele acestei iniţiative sunt tot mai vizibile și arată nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională. În jur de 5-6.000 de femei se îmbolnăvesc anual, în România, de cancer la sân, din care peste jumătate suferă mastectomie, o dramă care ar putea fi evitată dacă s-ar efectua controale regulate la sân dintr-o fază incipientă.

Sponsori: Engie România, Nestle România, Decathlon, Groupe Renault, Groupama, Michelin, Up România, Finexpert, Veolia, CRH România, Arta Grafică, Erka Syergy Communication, Cinema Elvira Popescu, Institutul Francez, Ambasada Franței.

Organizatori: Casiopeea, CCIFER, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Primăria Municipiului București, Asociația Sportul Pentru Toți.

Parteneri media: Radio France International, România TV, Radio Zu, Radio București Fm, Vibe Fm, Radio Trinitas, Agerpres, Cațavencii, Ring, Avantaje, Click pentru Femei, Click Sănătate, Bucarest Hebdo, Business Woman, Kudika.ro, Ziare.com, Regard, Româniatv.net, Româniaresponsabilă.ro, Sănătate.rol.ro, Femina.rol.ro, StiriRol.ro, Blitz TV, Salon TV, Sfatulmedicului.ro, Exploremedicine TV, Romedic.ro, Femei-în-Afaceri.ro, Famileto.ro.

Bucuresti, 26.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *