free download 78 travel guides written by experts

Peste 150 de persoane au jucat volei pe nisip in centrul Bucurestiului

Peste 150 de persoane au jucat volei pe nisip pe terenul amenajat în faţa Ateneului Român din Bucureşti în cele trei zile ale acţiunii „O oră de mişcare pentru fiecare” organizate în cadrul „Programului pentru un stil de viaţă sănătos”. Alături de aceştia au fost aproape 1.000 de suporteri, prieteni sau membri ai familiei, care au făcut galerie echipelor.

Timp de trei zile, dimineaţa de la 9 jumătate la 11 şi seara de la ora 7 la 10, atmosfera de vacanţă cu muzică, nisip, distracţie şi multă mişcare a fost posibilă chiar în mijlocul Bucureştiului. Participanţii au avut la dispoziţie, pe lângă terenul de volei, şi mingi, arbitru, tricouri şi cozoroace dar şi un spaţiu special amenajat pentru a se pregăti de joc sau pentru a se relaxa la umbră. Astfel, cei cu un program mai aglomerat sau care nu au putut pleca la mare au avut ocazia să se bucure de vară, nisip şi de o oră de mişcare în aer liber.

La acţiunea „Volei pe nisip pentru fiecare”, au participat persoane de toate vârstele, amatori dar şi sportivi precum Monica Roşu, dublă campioană olimpică, gimnastică artistică care a spus că "Nimic nu e mai plăcut pentru minte şi corp decât o oră de mişcare. Alergaţi, mergeţi pe jos, intraţi într-o sală, luaţi bicicleta sau rolele, jucaţi volei, baschet sau orice vă atrage. O să începeţi să vă simţiţi minunat: lumea va deveni pentru voi mai prietenoasă, veţi avea poftă de viaţă, memoria nu vă va mai juca feste si veţi avea din plin energie, la şcoală sau la serviciu. Nu vorbesc despre un secret pe care mi l-au spus antrenorii mei din gimnastică. Azi, nu mai vorbesc despre performanţa, ci despre un stil de viaţă care ni se potriveşte manuşă fiecăruia dintre noi.”

Acţiunea volei pe nisip face parte din faza a doua a programului care îşi propune să atraga atenţia asupra condiţiei fizice a românilor prin acţiuni clasice, abordate într-un mod neconvenţional, tocmai pentru a scoate în evidenţa şi a demonstra că o oră de mişcare poate fi realizată în diverse moduri. Prima acţiune din această fază a campaniei, „Flash Mob-ul pentru Mişcare”, a strâns în Parcul Herăstrău din Bucureşti peste 50 de persoane care au făcut exerciţii de încălzire, au alergat, au sărit, au făcut genuflexiuni, toate pentru a promova mişcarea ca parte importantă a unui stil de viaţă sănătos.

Bucuresti, 03.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *