Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Peste 130 de experti din toata lumea recunosc competentele digitale ca factor al redresarii economic

Atena, Octombrie 2009: La finalul Forumului Global Anual ECDL peste 130 de experti implicati in numeroase proiecte la nivel mondial si-au reinnoit angajamentul fata de promovarea competitivitatii digitale ca forta majora a regenerarii economice care este necesara astazi.

Luand cuvantul la Forumul Global Anual ECDL, CEO al Fundatiei ECDL, Damien O’Sullivan a accentuat faptul ca “ investitia guvernamentala in infrastructura si continutul IT&C pune bazele unei societati a cunoasterii, fiind crucial sa ne asiguram ca angajamentul politic sa fie indreptat catre alocarea de fonduri publice pentru a dezvolta competentele digitale ale populatiei, ce sunt necesare pentru a exploata beneficiile IT&C. Numai prin acest angajament se poate realiza o societate a cunoasterii caracterizata de dezvoltare, locuri de munca si integrare sociala”. In conditiile in care somajul atinge cote inalte la nivel global, investitia in capitalul uman capata o importanta mai mare decat oricand. “Azi instalarea serviciilor de acces tip broadband si infrastructura IT&C aplaneaza diferentele existente si au ca rezultat aparitia unei diviziuni digitale secundare in randul celor care nu detin abilitatile necesare pentru a folosi noile tehnologii. Investitia in competente digitale si alte abilitati asociate IT&C vor echipa societatea cu resursele necesare pentru depasirea Excluderii 2.0 si iesirea puternica din criza economica actuala”, remarca Damien O’Sullivan.

Mult asteptatele premii ale Fundatiei ECDL au fost anuntate in timpul evenimentului ca recunoastere a initiativelor si proiectelor care sunt exemple de succes in dezvoltarea nivelului competentelor digitale prin intermediul programelor ECDL/ ICDL. Biroul UNESCO de la Cairo, partener ECDL in regiune, a primit premiul pentru excelenta operationala pentru dedicatia aratata in continuarea asigurarii certificarilor ICDL in Gaza, Palestina in colaborare cu Agentia de Munca si Eliberare a ONU pe perioada conflictului de la sfarsitul anului 2008. UNESCO a fost evidentiat de asemenea la categoria de contributie sociala pentru activitatea lor de imbunatatire a conditiei femeilor prin derularea unui program de acordare a certificarilor ICDL in zona, program ce vine in acord cu Obiectivele de Dezvoltare Millennium.

In timp ce perioada recenta s-a dovedit a fi de incercare pentru sectorul de afaceri, guverne si pentru persoanele fizice de asemenea, Fundatia ECDL isi mentine ferm angajamentul de a construi o lume cu competente digitale pentru o reconstructie economica mai rapida. Experti din intreaga lume fac apel catre guverne pentru a adopta politica si deciziile corecte cu privire la resursele ce pot determina redresarea prin competitivitate digitala.

ECDL ROMANIA saluta initiativa Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin care se introduce in cadrul examenelor de bacalaureat proba de evaluare a competentelor digitale si totodata se recunosc si se echivaleaza cu proba de evaluare a competentelor digitale, rezultatele obtinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatul ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet.

Bucuresti, 10.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *