free download 78 travel guides written by experts

Pentru prima data in istorie, Harlem Globetrotters a facut spectacol

intr-un studio de stiri, la Realitatea TV

Celebrii baschetbalisti de la Harlem Globetrotters au facut spectacol in studioul Realitatea TV, duminica, 16 martie, intre orele 18.30-19.00, in cadrul Editiei Speciale. Inca de la sosirea in Romania, baschetbalistii au aratat de ce sunt asa de apreciati, facand o mica demonstratie pe aeroportul Otopeni. Show-ul a continuat la restaurantul unde au cinat si apoi duminica la conferinta de presa. Barry Hardy, antrenorul Harlem Globetrotters, a declarat in studioul Realitatea TV ca este sigur ca dupa ce vor vedea  spectacolele lor copii se vor orienta catre baschet iar baschetul romanesc se va dezvolta. Hardy a mai spus ca este un vis implinit si o mandrie pentru el sa fie antrenorul lui Harlem Globetrotters.

Toti jucatorii s-au declarat ambasadori ai baschetului, dar si ai bunavointei. "Lectia data de acest sport este ca baschetul uneste lumea", a declarat Barry Hardy.

Celebrii baschetbalisti de la Harlem se afla pentru a doua oara in Romania, dupa 45 de ani. In ambele ocazii au venit cu un singur scop, acela de a face spectacol si de aduce zambete pe chipurile spectatorilor: "Suntem fericiti aici si speram sa cream bucurie, sa vedem fete zambitoare", au spus jucatorii. In acest spirit, ei promit cel mai frumos spectacol de baschet vazut vreodata de romani.

Big Easy i-a sfatuit pe copiii din Romania sa exerseze foarte mult daca doresc sa ajunga jucatori de baschet: "Nu te poti trezi intr-o zi spunand ca vrei sa fii mare jucator de baschet. Cu cat exersezi mai mult, cu atat mai bine. Sa fii Globetrotter inseamna sa fii un profesionist desavarsit", a declarat Big Easy, unul dintre cei mai vechi si mai talentati jucatori ai echipei Harlem.

De-a lungul istoriei sale de 81 de ani, echipa Harlem Globetrotters a facut spectacol nu numai in fata celui mai numeros public, dar si in fata unora dintre marile personalitati ale momentului. Cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta a echipei, primul membru de onoare al Harlem Globetrotters a devenit secretarul de stat american Henry Kissinger, laureat al  premiului Nobel pentru pace. Membri de onoare ai celebrei trupe au devenit, pe rand, actrita Whoopie Goldberg, atleta Jackie Joyner Kersee si Papa Ioan Paul al II-lea.

In 1982, Harlem a devenit prima organizatie sportiva care a cucerit o stea pe celebrul "Walk of Fame" de la Hollywood, iar trei ani mai tarziu, Muzeul Smithsonian i-a recunoscut echipei meritul de a fi "o parte importanta din istoria sociala a Americii".

Postul Realitatea TV a incheiat un parteneriat media cu Federatia Romana de Baschet si cu fundatia Phoenix si va transmite, in exclusivitate, imagini inedite din culisele turneului din Romania al celei mai populare trupe de baschet din lume, Harlem Globetrotters. Cele patru spectacole din cadrul turneului sunt programate in Bucuresti (Sala Polivalenta, 17 martie), Sibiu (Sala Sporturilor, 18 martie), Cluj (Sala Sporturilor, 19 martie) si Timisoara (Sala Olimpia, 20 martie).

Bucuresti, 17.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *