free download 78 travel guides written by experts

Precizari referitoare la pichetul organizat la sediul AVAS

de Sindicatul „Solidaritatea” al Siderurgiştilor Galaţi

Referitor la pichetul organizat de către Sindicatul „Solidaritatea” al Siderurgiştilor Galaţi, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului face următoarele precizări. De-a lungul timpului AVAS a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea partenerilor sociali de a discuta orice fel de probleme legate de administrarea societăţilor comerciale aflate în portofoliul propriu, precum şi pentru cele aflate în monitorizare postprivatizare.

În ceea ce priveşte solicitările sindicatului privind contractul de privatizare al combinatul siderurgic SIDEX S.A. Galaţi, AVAS comunică încă o dată că acesta a fost încheiat la data de 25 iulie 2001, când pachetul de 92,12% din acţiuni a fost vândut către Mittal Steel.

Preţul contractului (70.715.016,80 USD), dobânda (6.373.522,10 USD) şi penalităţile de întârziere (1.819.144,59 USD) au fost achitate integral de cumpărător.

Restul clauzelor contractuale se află în prezent în monitorizare postprivatizare, neînregistrându-se întârzieri sau încălcări ale acestora.

Prezentarea altor elemente din cadrul contractului nu este posibilă, întrucât, prin clauza de confidenţialitate, AVAS nu poate pune la dispoziţia niciunui terţ informaţii suplimentare referitoare la tranzacţie fără acordul scris al celeilalte părţi. AVAS a făcut întreprins demersuri în acest sens, fără a primi însă un răspuns.

Bucuresti, 17.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *