free download 78 travel guides written by experts

The Money Channel a inceput inscrierile la Testul de Afacereza

Au început înscrierile la Testul de afacereză, primul concurs de cultură de economica din România.

Testul de afacereză este un concurs sub forma unui joc de televiziune, în care sunt testate cunoştinţele economice ale concurenţilor, cu scop educativ pentru publicul privitor. Emisiunea va fi lansată pe 31 martie şi se va desfăşura în fiecare săptămâna de luni pana joi, între orele  21.30 –  22:00, numai la The Money Channel. Pentru a participa la Testul de afacereză candidaţii trebuie să se înregistreze pe site-ul www.afacereza.ro,  şi într-o primă etapă, să răspundă corect la trei întrebări cu specific economic. Cei care au răspuns corect vor fi invitaţi la sediul The Money Channel unde va avea loc selecţia finală, ce va consta într-un test format din 10 întrebări economice. Fiecare întrebare cu răspuns corect va primi 10 puncte. Cei care vor obţine peste 70 de puncte vor fi finaliştii pentru emisiunea "Testul de afacereză".

Emisinea se  adresează  tuturor persoanelor peste 18 ani, care sunt interesate de domeniul economic, care doresc să-şi îmbunătăţească, să-şi verifice sau să se familiarizeze cu noţiunile economice. Concursul va testa cunoştinţele de business  prin întrebări scurte şi concise de cultură economică, dar şi stăpânirea de sine,  printr-o non-întrebare, fără legatură cu tema emisiunii, menită să pună la încercare perspicacitatea şi capacitatea concurenţilor de a-şi  stăpâni emoţiile sau nerăbdarea. În concurs vor intra  trei concurenţi, care se vor întrece timp de o jumatate de oră, în a oferi înţelesul cât mai multor noţiuni de afaceri.

“Mecanica show-ului este simplă: eu voi adresa intrebari cu grad de complexitate crescător, din domeniul economic. Pentru fiecare răspuns corect, concurenţii primesc un număr de puncte, iar, la final, cel cu cele mai multe puncte, caştigă premiul de 1.000 de euro. Caştigătorul unei ediţii este invitat şi în ediţia viitoare, până va fi eliminat din concurs de alt concurent. Dacă reuşeşte să se menţină în cursă, poate câştiga până la 15 000 de euro pe lună”, spune Sorin Freciu, gazda emisiunii.

Programul este de tip întrebări şi răspunsuri “fulger”,  viteza de reacţie pentru accceptarea răspunsului fiind determinantă. Concurenţii trebuie să răspundă la 10 întrebări de cultură economică, 5 dintre acestea fiind din programele The Money Channel, din cursul zilei precedente concursului. Periodic, în emisiune va participa şi un business guru, o personalitate importantă din domeniul economic, care va prelua frâiele jocului şi va adresa întrebări concurenţilor. De asemenea, în fiecare lună business guru va adresa o întrebare telespectatorilor, ea constituindu-se în întrebarea zilei. Cei care vor raspunde  corect, vor avea şansa de câştiga 100 de euro.

Prima ediţie a Testului de afacereză a fost difuzată pe 16 martie la Realitatea TV şi The Money Channel, fiind de fapt o avanpremieră a emisiunii, în care s-au înfruntat Bogdan Baltazar,  Silviu  Prigoană şi Octavian Radu. Câştigătorul ediţiei, Bogdan Baltazar  a donat cei 1000 de euro câştigaţi duminică, celui care va caştiga următorul “Test de afacereză”. 

Pentru a afla mai multe informaţii despre concurs şi a vă înscrie intraţi pe www.afacereza.ro. Tot aici veţi putea vedea şi making off-ul avanpremierei de duminică.

Bucuresti, 17.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *