free download 78 travel guides written by experts

Participări pentru victorii şi titluri în jurul lumii: o prezentare generală a programului BMW Motorsport pentru 2017

Spectru larg care include curse în DTM, IWSC, GT şi anduranţă, curse de client, Formula E şi FIA WEC. ● Şase piloţi cunoscuţi la comenzile BMW M4 DTM. ● Tomczyk şi Sims concurează în America de Nord. ● BMW M4 GT4 în pregătire pentru a susţine piloţii privaţi.

Bucureşti/München. BMW Motorsport a utilizat tradiţionala Retrospectivă a Sezonului de la München (Germania) pentru a anunţa informaţii importante cu privire la formula de piloţi pentru sezonul 2017 şi pentru a prezenta detalii ale programelor individuale din diferitele discipline competiţionale.

DTM – consistenţă în cockpit
www.dtm.com

BMW Motorsport va fi reprezentată de două echipe şi şase piloţi în sezonul 2017 din DTM. Maşina de curse va fi noul BMW M4 DTM, care în prezent este supus unui program intens de testare şi dezvoltare în pregătirea celor 18 curse. Şase piloţi oficiali BMW, posesori ai unei experienţe bogate în DTM, se vor afla la volan. Campionul en-titre DTM Marco Wittmann (Germania) va fi liderul lor. Tom Blomqvist (Marea Britanie), Augusto Farfus (Brazilia), Timo Glock (Germania), Maxime Martin (Belgia) şi Bruno Spengler (Canada) se vor lupta pentru puncte şi victorii alături de el. Cei şase piloţi totalizează 399 de starturi în DTM, au obţinut 32 de victorii şi 34 de pole positions. BMW Motorsport are doi campioni DTM în echipa sa: Spengler (2012) şi Wittmann (2014 şi 2016). Cele trei BMW M4 DTM ale lui Wittmann, Glock şi Farfus vor fi înscrise de BMW Team RMG, condusă de Stefan Reinhold (Germania). Bart Mampaey (Belgia) şi echipa sa, BMW Team RBM, vor avea responsabilitatea maşinilor pentru Blomqvist, Martin şi Spengler.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Selecţia noastră de piloţi pentru 2017 este încă o dată una dintre cele mai bune pe care le oferă DTM. Desigur, toată lumea îl va urmări pe campionul Marco Wittmann. Dar şi ceilalţi cinci piloţi ai noştri au obţinut victorii şi şi-au demonstrat calităţile în DTM. Această consistenţă în cockpit va fi benefică pentru noi. Experienţa este foarte importantă în DTM.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship – piloţi noi din Europa
//sportscarchampionship.imsa.com/

În 2017, BMW Team RLL va fi reprezentată din nou de două BMW M6 GTLM în IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). Bill Auberlen (SUA) şi John Edwards (SUA) vor fi piloţii obişnuiţi din SUA pe parcursul sezonului următor. Lor li se vor alătura doi coechipieri noi din Europa: în 2017, Auberlen îl va avea drept coechipier pe Alexander Sims (Marea Britanie), ale cărui performanţe bune în acest sezon includ victoria în clasamentul general pentru ROWE Racing, cu BMW M6 GT3, în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia). La volanul celui de-al doilea BMW M6 GTLM, pilotul oficial BMW Martin Tomczyk (Germania) i se va alătura lui Edwards pentru cursele din categoria GTLM. Cvartetul va fi susţinut de piloţii din DTM Augusto Farfus şi Bruno Spengler, precum şi Kuno Wittmer (Canada) şi Nick Catsburg (Olanda) pentru cursele de anduranţă din calendar.

Auberlen, Sims, Farfus şi Spengler vor fi cei patru care vor împărţi cockpitul BMW M6 GTLM Art Car – o maşină al cărei design este creat de artistul american John Baldessari – pentru cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA), ce va avea loc la 28-29 ianuarie 2017.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Aşteptăm cu nerăbdare un al doilea sezon interesant cu BMW M6 GTLM în America de Nord. Desigur, obiectivul nostru este să obţinem prima victorie cu această maşină. Participarea la Daytona cu cel de-al 19-lea BMW Art Car va fi un adevărat punct de atracţie al începutului de an. Vreau să le mulţumesc lui Dirk Werner şi Lucas Luhr pentru munca asiduă din sezonul trecut – şi acum este momentul să le spune “bun venit” lui Alexander Sims şi Martin Tomczyk. Sunt convins că se vor adapta foarte repede cu BMW Team RLL şi în curând vor avea succes. Vreau să-i urez numai bine lui Dirk în noile sale provocări sportive. Am fost încântaţi să îl avem alături de noi din 2010. Ne-a impresionat prin viteză, profesionalism şi calmul imperturbabil.

Curse de GT şi anduranţă – următorul capitol al unei poveşti de succes

În 2017, BMW Team Schnitzer va îmbunătăţi o prezenţă deja puternică a BMW în cursele internaţionale de anduranţă şi modele GT. Echipa condusă de Charly Lamm (Germania) va concura în curse – alături de ROWE Racing, câştigătorii cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, şi Schubert Motorsport – şi va da maximum posibil pentru a obţine a 20-a victorie pentru BMW în clasamentul general al clasicei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). De asemenea, programul BMW Team Schnitzer include şi participarea cu BMW M6 GT3 în ADAC GT Masters. Cele trei echipe vor reprezenta BMW şi la multe alte competiţii rezervate modelelor GT – precum campionatul de anduranţă VLN de la Nürburgring (VLN) sau Blancpain GT Series. Printre altele, fostul junior BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda) va concura cu un BMW M6 GT3 în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, alături de piloţii oficiali activi în DTM.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): BMW M6 GT3 a reuşi un debut complet de succes în 2016. Cu principalul nostru model pentru curse de client vrem să obţinem mai multe victorii şi titluri în sezonul următor. Cele trei echipe – ROWE Racing, Schubert Motorsport şi BMW Team Schnitzer – au un rol special şi vor concura cu această maşină în diferite competiţii. După victoria de la Spa din 2016, vrem să continuăm lunga poveste de succes pe care o avem pe Nordschleife. Din punct de vedere al echipelor şi piloţilor, suntem pregătiţi ideal pentru aceasta.

Curse de client BMW – teste majore pentru BMW M4 GT4 În timp ce BMW M6 GT3 este vârful de lance al gamei de produse pentru echipele private şi piloţii privaţi, BMW Motorsport va fi finaliza un nou model de-a lungul sezonului 2017: BMW M4 GT4. Cu această maşină, clienţii vor putea participa în mod rentabil la cel mai înalt nivel în competiţiile de pe mapamond cu începere din 2018. De-a lungul sezonului 2017 sunt prevăzute numeroase teste, inclusiv o participare în cursa de 24 de ore de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), în ianuarie. Piloţii şi echipele de pe mapamond vor continua să concureze cu actualul model entry-level, BMW M235i Racing, în competiţii precum categoriile BMW M235i Racing Cup din Germania, Belgia şi China. În total, 170 de exemplare BMW M235i Racing au fost produse.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Clienţii noştri de pe mapamond au sărbătorit numeroase victorii în primul an cu BMW M6 GT3. Sperăm că aceasta va continua în 2017. Programul intensiv de teste cu BMW M4 GT4 va merge în paralel. De asemenea, vom vedea maşina la lucru şi în câteva curse. Apoi, din 2018, echipele private vor concura cu cel mai nou model din gama noastră de produse. Sunt foarte încântat că BMW M235i Racing rămâne atât de popular. Folosirea vastă a aceste maşini de curse şi reacţia pozitivă de la clienţii noştri demonstrează că acest model este un succes de la lansarea sa în 2014.

Campionatul FIA Formula E – drumul spre Montréal
www.fiaformulae.com/en

Echipa MS Amlin Andretti, susţinută de BMW, a început ediţia 2016/2017 a Campionatului FIA Formula E cu două curse palpitante la Hong Kong (China) şi Marrakesh (Maroc). În drumul spre finala sezonului ce va avea loc la Montréal, pilotul oficial BMW António Félix da Costa (Portugalia) şi Robin Frijns (Olanda) vor concura într-unele dintre cele mai spectaculoase oraşe ale lumii, inclusiv Buenos Aires (Argentina), Mexico City (Mexic), Paris (Franţa), Berlin (Germania) şi New York (SUA). Colaborarea între echipă şi inginerii BMW Motorsport vor creşte treptat în intensitate de-a lungul anului. Implicarea oficială este planificată să înceapă din sezonul 5 (2018/2019). De asemenea, BMW i se bucură de o poziţie vizibilă în calitate de “Official Vehicle Partner” în Formula E, oferind Qualcomm Safety Car BMW i8.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Primele curse Formula E de la anunţarea parteneriatului nostru cu echipa MS Amlin Andretti ne-a făcut dornici de mai mult. Aşteptăm cu nerăbdare ca sezonul să reînceapă în februarie 2017. Obiectivul nostru principal este acumularea de experienţă în mediul din Formula E. Cooperarea strânsă cu echipa Andretti în Formula E este extrem de preţioasă.

Campionatul Mondial FIA de Anduranţă – numărătoarea inversă a început
www.fiawec.com

După anunţul făcut la finalul lunii septembrie, că BMW Motorsport va concura în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) din 2018, câteva detalii au fost confirmate acum. BMW Team MTEK va petrece sezonul următor într-un program vast de testare şi dezvoltare pentru competiţia din anul următor. Piloţii pentru această etapă vor fi Martin Tomczyk, Alexander Sims şi António Félix da Costa.

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Numărătoarea inversă pentru 2018 a început. P parcursul sezonului următor ne vom pregăti cu meticulozitate pentru intrarea în FIA WEC. BMW Team MTEK este gata să înceapă şi este foarte motivată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *