free download 78 travel guides written by experts

Parteneriat pentru automobile electrice

BMW Group a ales pe LiMotive ca furnizor exclusiv al bateriilor destinate viitorului proiect pentru Megacity Vehicle. Acest lucru oferă companiei acces la cea mai înaltă tehnologie lithium-ion. “Decizia este un pas important spre producerea de serie a autivehiculelor din proiectul Megacity. Bateria este o componentă cheie în orice proiect de natură electrică – acesta determină clasa şi performanţele maşinii. SB LiMotive reprezintă furnizorul care asigură ce-a mai avansată tehnologie disponibilă în prezent, combinând expertiza nemţească de top cu avangardismul know-how-ului korean,” a explicat Norbert Reithofer, Membru în Consiliul Director al BMW AG.

SB LiMotive este un proiect comun Bosch şi Samsung SDI. Cele două companii şi-au investit în egală măsură expertiza pentru a dezvolta şi produce baterii lithium-ion. Samsung SDI este lider mondial în furnizarea acestui tip de acumulatori pentru telefoanele mobile şi laptop-uri. Tehnologia îi este confirmată în acestă arie de experitiză, milioane de produse purtându-i numele. Cu toate acestea, integrarea tehnologiei în industria auto necesită îndeplinirea unor standarde mult mai ridicate în termeni de fiabilitate, stabilitate operaţională şi siguranţă. Aici este zona în care Bosch înşi valorifică experienţa acumululată în peste 100 de ani de existenţă.

“În cadrul acestei colaborări, trei mari giganţi ai tehnologiei se alatură pentru a remodela viitorul automobilului electric. Prin asocierea cu SB LiMotive ca şi furnizor al acumulatorilor pentru proiectului Megacity Vehicle suntem siguri că vom juca un important rol în acest domeniu.” a declarat Franz Fehrenbach, membru în Consiliul Director al Robert Bosch GmbH.

“Principalul nostru obiectiv este de a furniza către BMW cea mai performantă tehnologie disponibilă a bateriilor în termeni de performanţă, clasă şi siguranţă. În acelaşi timp, vrem să dovedim că acumulatorii lithium-ion SB LiMotive sunt un produs sustenabil. Odata ce sunt folosiţi cu success pe automobile, înseamnă că pot fi foloşiţi cu sucees în orice domeniu care presupune reciclarea,” susţine Soon Taek Kim, CEO al Samsung SDI.

Optând pentru un furnizor de acumulatori, BMW işi dovedeste angajamentul pentru suoluţii de propulsie electrică. Compania işi concentrează aceste activităţi în cadrul “project i” ca parte din Strategy Number ONE. Prima realizarea a acestui proiect este MINI E: automobilul exclusiv electric care în momentul de faţă este punctul de interes pentru testele la scară largă, implicând 600 de automobile în USA, Marea Britanie şi Germania. Informaţiile provenite după prima fază a testărilor vor fi vitale pentru producerea de serie a proiectului Megacity Vehicle cât şi un pas important înainte pentru tehnologia acumulatorilor. Automobilele cu emisii zero vor intra în producţia de serie în următorii 5 ani.

Bucuresti, 03.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *