free download 78 travel guides written by experts

Parlamentul European a adoptat initiativa cu privire la gestionarea cainilor vagabonzi gratie

europarlamentarelor Daciana Sarbu si Adinei Valean

339893732442712840923784

Pentru acest rezultat le multumim europarlamentarelor Daciana SARBU si Adinei VALEAN, dar si dar si colegilor acestora, Elisabeth JEGGLE, Raül ROMEVA i RUEDA, Janusz WOJCIECHOWSKI, initiatorii Declaratiei nr. 26/2011

//dacianasarbu.wordpress.com/
//dacianasarbu.wordpress.com/2011/10/13/parlamentul-european-a-adoptat-initiativa-noastra-cu-privire-la-gestionarea-cainilor-vagabonzi/
//www.valean.eu/
//www.valean.eu/parlamentul-european-a-adoptat-initiativa-eurodeputatelor-daciana-sarbu-si-adina-valean-cu-privire-la-gestionarea-cainilor-vagabonzi/#comment-23477

Iata comunicatul comun de presa al celor doua europarlamentare:

"Parlamentul European a adoptat joi, in sesiunea plenara de la Bruxelles declaratia scrisa a eurodeputatelor Daciana Sarbu (PSD) si Adina Valean (PNL) care solicita masuri eficiente si corecte, in plan european, pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi. Declaratia – initiata alaturi de eurodeputatii Elisabeth Jeggle, Raül Romeva i Rueda si Janusz Wojciechowski – indemna statele membre sa adopte strategii privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum STERILIZAREA ANIMALELOR CU SI FARA STAPAN, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului DETINERII RESPONSABILE de animale de companie.

Actiunea a pornit de la amenintarea reprezentata de cainii fara stapan la adresa sanatatii si a sigurantei publice, in mai multe tari membre UE, si precum si de la realitatea masurilor ineficiente, lipsite de rezultate si adesea marcate de cruzime la adresa animalelor, aplicate sau planificate de unele state precum Romania. Europarlamentarii urmaresc, prin initiativa lor, generarea de politici coordonate, eficiente, concordante cu legile comunitare si ferite de excese, la nivelul intregii Uniuni Europene.

“Ne dorim STRAZI CURATE SI SIGURE, si ne dorim acest lucru FARA A APELA LA CRUZIME FATA DE ANIMALE sau la incalcarea legilor comunitare. Acest fenomen provoaca, in fiecare zi, SUFERINTA UNUI MARE NUMAR DE OAMENI, si niciuna din masurile la care s-a recurs pana acum nu a dus la controlarea fenomenului. O politica la nivel european poate aduce in sfarsit o solutie, oferindu-le statelor membre si directiile acceptabile de actiune, si limitele acestora”, subliniaza Daciana Sarbu.

“Comisia Europeana are acum obligatia sa propuna, pe baza recomandarilor noastre, un set de masuri valabile pe tot teritoriul UE, care sa se aplice uniform, sa duca la rezultate rapide si sa respecte spiritul legilor europene, inclusiv a celor referitoare la bunastarea animalelor. Este o sansa importanta de a controla o problema deosebit de dificila pentru state precum Romania”, afirma Adina Valean.

Declaratia urmareste, printre altele, reglementarea clara a limitelor si exigentelor pe care le presupune detinerea unui animal de companie, avand in vedere ca una dintre cauzele amplorii acestui fenomen este abandonarea cainilor de catre fostii lor stapani. De asemenea, pentru a se evita raspandirea bolilor, documentul propune IDENTIFICAREA si INREGISTRAREA OBLIGATORIE A TUTUROR CAINILOR, prin sisteme compatibile la nivelul UE.

Declaratia scrisa a primit sustinerea – prin semnatura – a unei majoritati formate din aproximativ 400 de europarlamentari, devenind astfel pozitie oficiala a Parlamentului European si s-a bucurat de sprijinul societatii civile pe intreg teritoriul Uniunii”.

Alte detalii: //dacianasarbu.wordpress.com/2011/09/16/la-intergrupul-pe-pentru-animale-am-prezentat-propuneri-pentru-gestionarea-cainilor-vagabonzi/

Puteti adresa si dv multumiri initiatorilor declaratiei:
dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu, adinaioana.valean@europarl.europa.eu, elisabeth.jeggle@europarl.europa.eu, raul.romevairueda@europarl.europa.eu, janusz.wojciechowski@europarl.europa.eu

Romania are in Parlamentul UE 33 de deputati.

Iata grupul celor 28 europarlamentari romani care AU SEMNAT Declaratia nr.26 si care doresc, prin urmare, strazi curate si sigure:
Elena Oana Antonescu
George Becali
Victor Boştinaru,
Sebastian Valentin Bodu
Cristian Silviu Buşoi
Corina Creţu
George Sabin Cutaş
Vasilica Viorica Dăncilă
Ioan Enciu
Cătălin Sorin Ivan
Petru Constantin Luhan
Ramona Nicole Mănescu
Marian-Jean Marinescu
Iosif Matula
Norica Nicolai
Rareş-Lucian Niculescu
Ioan Mircea Paşcu
Rovana Plumb
Cristian Dan Preda
Daciana Octavia Sârbu
Adrian Severin
Claudiu Ciprian Tănăsescu
Silvia-Adriana Ţicău
Traian Ungureanu
Corneliu Vadim Tudor
Adina-Ioana Vălean
Renate Weber
Iuliu Winkler

Iata grupul celor 5 europarlamentari romani care NU AU SEMNAT Declaratia nr.26 si care, prin urmare, doresc strazile pline de caini si de oameni muscati:
Elena Basescu
Monica Macovei
Theodor Stolojan
Csaba Sogor
Laszlo Tokes

Prin masurile propuse de Declaratia nr. 26/2011 speram ca Romania sa nu mai fie o TARA A PLANGERII. Plina de animale oropsite pe toate strazile, de oameni milosi chinuiti si de oameni muscati.

Pentru prima oara auzim la un nivel politic extrem de inalt PROPUNERI CORECTE pentru cainii strazi: "Declaratia nr. 26/2011 solicita masuri eficiente si corecte, in plan european, pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi" prin "sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie".

Masurile propuse in Declaratie coincid cu masurile propuse de noi, ONG-urile, iubitorii de animale si oamenii de bun simt din Romania pentru care viata are un pret.

Sunt masuri "ferite de excese" si lipsite de cruzime si de "hei-rupisme".

Cu toate acestea sunt extrem de EFICIENTE. Singurele eficiente, mai clar.

Masurile propuse demonstreaza multa maturitate politica.

Ele pun in lumina obiectivul nostru comun: "STRAZI CURATE SI SIGURE".

Prin aceasta declaratie adoptata, se da un puternic semnal politic deputatilor din Parlamentul Roman, care, zilele acestea, au pe ordinea de zi spre votare un proiect absurd, care cere eutanasia cainilor strazii.

Bucuresti, 14.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *