free download 78 travel guides written by experts

Panasonic a prezentat si in Romania cele mai Eco frigidere si masini de spalat din Europa

Panasonic a prezentat astăzi, în premieră pentru România, prima gamă de frigidere şi maşini de spălat destinată pieţei europene. Noile produse se remarcă prin performanţele tehnice absolut unice, cum ar fi cel mai mic consum de energie, cel mai mic consum de apă, cele mai silenţioase sau cu cel mai mare grad de protecţie anti-bacteriană.

Au fost prezentate două modele de combine frigorifice: modelul premium NR-B30FX1 (FX1) şi modelul de lux NR-B30FG1 (FG1), ambele beneficiind de cel mai redus consum energetic de pe piaţă în rândul produselor din aceeaşi clasă. Cât despre linia maşinilor de spălat, Panasonic România a prezentat astăzi trei modele: model premium NA-16VX1, modelul de lux NA-16VG1 şi modelul standard NA-14VA1, toate echipate cu funcţii performante ce asigură menţinerea unui nivel scăzut de consum, zgomot şi vibraţii.

"Electrocasnicele generează cea mai mare parte a consumului de energie din casele noastre. În mod special frigiderele şi maşinile de spălat. Prin produsele lansate astăzi, Panasonic aduce   soluţii ultra – performate clienţilor săi, atât din punct de vedere al calităţii cât şi al protecţiei mediului înconjurător”, a precizat Alexandru Mina, Advertising & Communication Coordinator, Panasonic România.

La eveniment au mai participat  Radu Comşa,  specialist în design interior şi Dragoş Bucurenci, directorul Asociaţiei Non-Guvernamentale MaiMultVerde. Aceştia au vorbit despre importanţa unui design care să permită integrarea armonioasă a electrocasnicelor în spaţiile în care locuim şi despre  nevoia unor produse care să consume din ce în ce mai puţine resurse naturale.

Cele mai economice şi silenţioase combine frigorifice

Cele două noi modele de combine frigorifice Panasonic, NR-B30FX1 şi NR-B30FG1, sunt echipate cu tehnologii care permit obţinerea unor performanţe ridicate, respectând totodată normele de protecţie a mediului înconjurător. Tehnologia Inverter, spre exemplu, permite noilor frigidere să controleze consumul de energie astfel încât să menţină o temperatură optimă la un consum foarte mic. Senzorii de temperatură şi tehnologia de microprocesare ajută invertorul de curent electric să ajusteze funcţiile compresorului la un nivel optim, astfel încât să nu se producă nicio risipă de energie.

Modelul Panasonic NR-B30FX1 este prima combină frigorifică de pe piaţă cu tehnologie no-frost, cotată la clasa energetică A++, devenind astfel cel mai economic frigider de pe piaţă în rândul produselor din aceeaşi clasă.

„De fiecare dintre noi depinde în ce fel de lume vom trăi peste 50 de ani. Felul în care folosim întrerupătorul, alegerea electrocasnicelor, obiceiurile de consum şi de transport – toate aceste gesturi mici ne modelează viitorul. Alegerea electrocasnicelor în funcţie de consum nu mai e doar o alegere economică, este şi o alegere etică” – a afirmat Dragoş Bucurenci, directorul Asociaţiei Non-Guvernamentale MaiMultVerde.

Cele două modele sunt echipate şi cu inovatorul panou izolator U-Vacua care, spre deosebire de pereţii izolatori ai combinelor frigorifice obişnuite (ce pot ajunge şi la grosimea de 100 mm) este extrem de subţire, doar 5 mm, şi îmbunătăţeşte substanţial izolarea de mediul exterior. Construit pe baza unei tehnologii Panasonic patentate, panoul din fibră de sticlă izolează de 20 de ori mai bine decât pereţii fabricaţi din material poliuretanic, utilizaţi la frigiderele obişnuite. Datorită acestor pereţi subţiri, combinele frigorifice de la Panasonic au o capacitate de stocare mai mare. De asemenea, prezentând un nivel de zgomot de numai 37 dB, cele două modele de combine frigorifice sunt cu 25% mai silenţioase decât frigiderele no-frost similare.

Sistemul Hygiene Active combate 99,9999% dintre bacteriile ce pot fi întâlnite în mod obişnuit în frigider, fiind de 1000 de ori mai eficient decât sistemele obişnuite de stocare pe care le au echipamentele obişnuite. Mai mult, două fascicule de lumină generate prin două LED-uri activează în fructele şi legumele stocate, reacţiile naturale de apărare la mediul înconjurător, prevenind pierderea vitaminei C.

Maşinile de spălat Panasonic vin cu tehnologii inovative şi consum minim de resurse

Noua gamă de maşini de spălat Panasonic oferă o mare varietate de opţiuni în utilizare, respectând totodată cele mai severe standarde de protecţie a mediului înconjurător. Astfel, toate cele trei modele- NA-16VX1,  NA-16VG1 şi NA-14VA1 sunt echipate cu tehologia 3D Sensor Wash, un sistem de control al vitezei de rotaţie a cuvei, cu senzori 3D de accelerare, ce asigură o performanţă deosebită în spălarea hainelor si cu tehnologia Inverter, ce asigură un consum redus de energie si un nivel scăzut de zgomot şi vibraţii. Spre exemplu, modelul premium, NA-16VX1, este încadrat la clasa energetică A-20% şi consumă cu 20% mai puţină energie decât o maşină de spălat obişnuită, din clasa A.

Tehnologia 3D Sensor Wash, aplicata intregii serii, ajustează viteza de rotaţie astfel încât să se obţină cel mai bun rezultat la spălare. De asemenea, prin înclinarea cuvei cu un unghi de 10°, volumul de apă necesar unei spălări scade semnificativ.

“Apa a devenit de multă vreme cea mai preţioasă resursă a planetei. De aceea,  Panasonic şi-a îmbunătăţit performanţele şi a creat aceste noi modele de maşini de spălat cu un consum redus de apă şi energie. De pildă, oricare dintre modelele lansate astăzi consumă,  într-un proces de spălare, în jur de 44 de litri de apă, faţă de cei aproape 100 de litri pe care îi utilizează un model obişnuit cu o vechime de 15 ani.”, a declarat Alexandru Mina, Advertising & Communication Coordinator, Panasonic România.

În timp ce senzorii 3D detectează mişcarea cuvei potrivit gradului de încărcare, un sistem de control al vitezei utilizează această informaţie pentru a ajusta numărul de rotaţii. Astfel, se elimină posibilitatea ca hainele să fie repartizate neuniform în cuvă şi se creează un efect de spălare tridimensional ideal. Ca urmare, hainele sunt mai puţin întinse în cadrul procesului de spălare şi, în final, sunt mai puţin şifonate.

Panasonic a proiectat cele trei modele luând în considerare nu doar eficienţa energetică şi economică a echipamentelor, ci şi dorinţa consumatorilor de a le utiliza uşor. Astfel, seria maşinilor de spălat prezentate astăzi beneficiază de sticlă de protecţie dublu-stratificată la uşa de acces, de un sistem de deschidere printr-o simplă apăsare şi de tehnologia de înclinare a cuvei, fiind foarte uşor de încărcat şi descărcat. În plus, designul elegant transformă oricare din cele trei modele în obiecte uşor de integrat, indiferent de dimensiunea sau stilul spaţiului în care locuim.

Bucuresti, 27.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *