Shadow

P. I. Ceaikovsky si Baletul din Kiev – combinatie de basm in “Frumoasa din padurea adormita”

pe 26 mai la Sala Palatului

Unul dintre cei mai mari coregrafi de balet din lume, si anume George Balanchine, a facut o afirmatie extrem de adevarata la un moment dat: “Baletul este important si insemnat – da. Dar mai presus de orice este o placere”. Nu este insa o placere numai pentru cei care-l practica, ci si pentru cei ce participa si gusta cu pofta din roadele acestei arte desavarsite. Ne referim desigur la publicul spectator, caruia agentia Vreau Bilet i-a pregatit o noua surpriza pe 26 mai la Sala Palatului. “Frumoasa din Padurea Adormita”, una dintre cele mai romantice povesti existente, va fi extraordinar pusa in scena de Teatrul Municipal Academic de Opera si Balet din Kiev, un balet recunoscut si apreciat la nivel mondial.

Cu un bogat patrimoniu clasic si dupa numeroase performante in fata a peste 40 de milioane de oameni din intreaga lume, baletul din Kiev a uimit publicul prin arta desavarsita si tehnica stralucitoare ce il caracterizeaza. Dintotdeauna, artistii Baletului din Kiev sunt si au fost printre cei mai talentati din lume, creand show-uri inimaginabil de seducatoare pentru iubitorii artei pure.

Baletul “Frumoasa din padurea adormita”, se bazeaza pe o creatie magnifica scrisa de povestitorul francez Charles Perrault in secolul al XVII-lea , in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Lansat la Paris, in ianuarie 1697, basmul a mai cunoscut cateva modificari, insa povestea de baza a ramas aceeasi: un rege si o regina au dat nastere unei fetite, Printesa Aurora, care este blestemata de zana malefica Carrabosse, ce a prezis ca intr-o zi printesa isi va intepa degetul intr-un fus si va muri. Cu toate acestea, zana buna a Liliacului reuseste sa atenueze acest blestem, promitand ca Printesa nu va muri, ci doar va cadea intr-un somn adanc de 100 de ani, din care o va trezi sarutul sincer al unui print frumos.

Amplificata de muzica inaltatoare lui P.I Ceaikovsky, reprezentatia se va constitui intr-un concept coregrafic unic care va impresiona fara doar si poate publicul bucurestean si va garanta o experienta memorabila pentru toti iubitorii baletului.
Bilete au fost puse deja in vanzare si sunt disponibile in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, , Pasajul Universitatii – agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc intre 35 Lei si 120 Lei.

Bucuresti, 22.04.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *