creative night talks

„Romania prinde radacini” revine in judetul Suceava

Campania Realitatea TV continuă pe 24 aprilie 2010 –

– Plaiul Ioanei, comuna Sadova –

“Romania prinde radacini”, una dintre cele mai mari campanii sociale initiate de o televiziune si de departe cea mai importanta prin sustinerea ei pe baza de voluntariat ajunge acum in cel de-al 10-lea judet al tarii pentru impadurire, pentru a doua oara. Astfel, sambata, 24 aprilie, Realitatea TV, impreuna cu Petrom, Romsilva,  Consiliul Judetean Suceava si Consiliul Local Campulung Moldovenesc, dar mai presus de orice impreuna cu sutele de voluntari care si-au anuntat prezenta, vor fi pe Plaiul Ioanei din comuna Sadova, judetul Suceava. De aceasta data, campania se desfasoara intr-o zona afectata de doboraturile de vant din anul 2002, care au dus la disparitia unor suprafete importante de padure in tot judetul Suceava. Pe o suprafata de 6,7 ha vor fi plantati 17.500 de puieti cu specii de molid si larice.

Actiunile din ziua impaduririi vor fi transmise in direct la Realitatea TV in cadrul unor editii speciale realizate de Mihai Tatulici, initiatorul si promotorul campaniei.

„Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decât să laşi după tine o pădure, şi nu un arbore. Dacă fiecare dintre noi şi-ar lua în serios destinul, am avea o ţară bogată, frumoasă şi curată. Noi am început cu pădurea, pentru că ‘România prinde rădăcini’ înseamnă mai mult decât a plantă. Înseamnă sentimentul comunitar, apartenenţa la un loc, adică identitate. Şi fiecare dintre noi e dator să şi-o construiască”, spune Mihai Tatulici.

Dupa ce in ultimii 2 ani “Romania prinde radacini” a impadurit, cu ajutorul partenerilor sai si al voluntarilor, o suprafata totala de peste 62 ha cu aproximativ 305.000 de puieti, caravana campaniei ajunge sambata pentru a doua oara in judetul Suceava,raspunzand astfel unei solicitari primite din partea comunitatii.

Initiativa televiziunii de stiri este sustinuta de Petrom, si se desfasoara cu sprijinul Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, in parteneriat cu consiliile locale si judetene.

„Romania prinde radacini” a inceput dupa inundatiile care au afectat Moldova in vara anului 2008 si este primul proiect social care trateaza atat cauzele, cat si efectele unui dezastru ecologic.

Bucuresti, 22.04.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *