free download 78 travel guides written by experts

Oryx si Crake

Margaret Atwood
Editura Leda – Grupul Editorial Corint

Ne-am obisnuit deja cu imaginatia aproape fara limite a lui margaret Atwood. La PRwave am mai recomandat carti ale prolificei scriitoare canadiene – una dintre scriitoarele contemporane ce vor marca probabil literatura universala.

Oryx si Crake este dominata de o atmosfera aparte: o lume cu un personaj principal – Snowman (Jimmy) – care traieste intr-un copac si este acoperit doar de un cearceaf. O lume cu animale inventate si cu unele companii interesante – ce pornesc cumva de la elemente contemporane insa care sunt duse mai departe cu gandul. Avem de-a face cu experiente genetice, cu fiinte speciale si cu izolare, intimitate, singuratate – toate analizate in profunzime in stilul cu care autoarea ne-a obisnuit.

Ne-a placut foarte mult si redam aici o recenzie a Independent: "In Jimmy, Atwood a creat un personaj extraordinar: un artist tragicomic al viitorului, pe jumatate bufon, pe jumatate Orfeu. Un trist creator de reclame; un indragostit gelos intr-o vesnica jelire; un creator de fantezii care nu-si poate aminti decat trecutul.".

O carte diferita de cele de pana acum, un roman interesant, despre care se pot scrie pagini intregi si care se poate analiza ore intregi, un stil inconfundabil – un autor de marca – Oryx si Crake de Margaret Atwood.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *