free download 78 travel guides written by experts

Steaua Pandorei (vol. III) Judas Unchained

Peter F. Hamilton
Colectia: SFFH
Tritonic Grup Editorial
Review by Rudi

La Editura Tritonic, in colectia SFFH, a aparut “Steaua Pandorei”, volumul III – Judas Unchained de Peter F. Hamilton.

Steaua Pandorei ” face parte dintr-o serie destul de mare de carti. Actiunea incepe cu Misspent Youth (totul se intampla in 2040), continua cu volumele “Steaua Pandorei” (2380), apoi cu Judas Unchained (aici se continua ceea ce s-a terminat brusc in “Steaua Pandorei”) si se incheie cu trilogia “Void” (unde totul are loc 1200 de ani mai tarziu). Autorul, Peter F. Hamilton, scriitor britanic nascut la Rutland, in 1960, desi nu are studii universitare (documentandu-se din articole aparute in reviste ca "New Scientist", locuieste in prezent – impreuna cu sotia si cei doi copii – langa Rutland Water), face parte din tipul de scriitori care te captiveaza si te fac – atunci cand citesti un roman de-al lor – sa citesti pe nerasuflate multe sute de pagini, uitand de tot ce te inconjoara. La aceasta contribuie (pentru unii) si limbajul destul de colorat folosit de personaje si tradus cu acuratete.

Commonwealth-ul este alcatuit din peste 600 de planete intinse pe un spatiu de peste 400 de ani lumina si are drept centru Terra. Oamenii ajunsesera sa traiasca timp de cateva secole si sa convietuiasca cu mai multe rase de extraterestri.

“O suta si douazeci de ani. Era surprins ca nu avea absolut nicio stiinta a anilor lungi, ca nu exista nicio perceptie a timpului acela. Nu-si putea nici macar reaminti vreun vis; insa gandurile ii erau amortite si lenese, cand trecu din starea de somn profund in cea de constiinta deplina. Cu toate acestea, nici macar nu deschisese ochii. Deocamdata se multumea sa existe pur si simplu sub forma catorva fuioare fragile de gandire in bezna infinita.” (p. 192)

Cu toate acestea, cand lumile care formau Commonwealthul au fost atacate de Primi, fortele umane din aceste lumi a decid sa-i distruga pe atacatori in totalitate.

Ce se va intampla oare?

Cititi “Steaua Pandorei”, volumul III – Judas Unchained de Peter F. Hamilton si veti afla.

Eu nu o sa va povestesc, dar sunt sigura ca veti citi romanul, ca ati asteptat sa treaca timpul mai repede pana la aparitia lui.

Eu am facut-o pe nerasuflate. Mi-a placut chiar si finalul.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *