free download 78 travel guides written by experts

Oracle lanseaza JavaFX 2.0

Cea mai recentă versiune a acestei platforme pune în valoare puterea Java la crearea unor interfeţe cu utilizatorul pentru aplicaţii de ultimă generaţie

Noutăţi

●      În cadrul JavaOne 2011, Oracle a anunţat disponibilitatea JavaFX 2.0, o platformă Java avansată de creare a interfeţelor cu utilizatorul (UI) pentru aplicaţii business de tip enterprise şi următorul pas în evoluţia Java drept principala platformă pentru aplicaţii de tip rich client.

●      De asemenea, Oracle a anunţat intenţia sa de a dezvolta plaforma JavaFX open source ca un nou proiect în cadrul comunităţii OpenJDK. Iniţial, Oracle intenţionează să publice controalele de interfaţă JavaFX şi bibliotecile de funcţii asociate; este planificat să urmeze şi alte componente JavaFX, în mai multe etape.

●      Aplicaţiile rich client care folosesc JavaFX 2.0 sunt dezvoltate în întregime în Java; limbajul de programare cel mai folosit, cu peste 9 milioane de dezvoltatori pe plan mondial.

●      Prin folosirea limbajului Java atât pentru partea de server, cât şi pentru cea de client a aplicaţiilor, dezvoltatorii pot diminua semnificativ riscul prin reducerea complexităţii soluţiilor de business.

●      JavaFX 2.0 oferă o componentă web bazată pe Webkit, un motor de afişare a conţinutului web de top, care le permite dezvoltatorilor să combine eficient funcţionalităţi native Java cu dinamismul tehnologiilor web.

●      Dezvoltatorii pot folosi bibliotecile Java existente, accesa funcţionalitatea nativă a sistemului sau se pot conecta eficient la aplicaţiile server middleware Java Platform, Enterprise Edition (Java EE) direct din aplicaţiile lor JavaFX.

●      Aplicaţii existente scrise în Ja! va Swing pot fi actualizate cu uşurinţă prin intermediul noilor caracteristici oferite de JavaFX, cum ar fi bogate API-uri grafice, redarea conţinutului media şi încorporarea conţinutului web.

●      Prin intermediul JavaFX 2.0, dezvoltatorii dispun de flexibilitatea de a crea aplicaţii folosind instrumentele şi limbajele de programare preferate.

○    JavaFX 2.0 introduce FXML, un limbaj de markup cu posibilităţi de scripting, bazat pe XML, pentru definirea interfeţelor cu utilizatorul. Dezvoltatorii care sunt familiarizaţi cu tehnologiile web sau cu alte limbaje de markup bazate pe XML vor descoperi că FXML este uşor de învăţat şi puternic pentru o varietate de aplicaţii, cum ar fi aplicaţii de vizualizare a datelor şi aplicaţii de business cu formulare.

○    JavaFX 2.0 permite folosirea limbajelor populare de scripting care sunt suportate pe Java Virtual Machine (JVM), inclusiv Groovy, JRuby şi Scala, combinând simplitatea limbajelor dinamice cu funcţionalitatea puternică a platformei Java.

○    Dezvoltatorii pot de asemenea să folosească instrumentele preferate de dezvoltare Java, cum ar fi NetBeans şi Eclipse, pentru a crea aplicaţii JavaFX.

●      Aplicaţiile JavaFX sunt implementate f! ie ca aplicaţii pentru desktop, fie securizate într-un browser prin intermediul plugin-ului Java pentru browser-e.

●      De asemenea, Oracle prezintă noile proiecte şi programe asociate cu JavaFX:

○    O versiune beta publică a limbajului JavaFX 2.0 pentru Mac OS X este acum disponibilă pentru download.

○    Un program privat cu acces timpuriu pentru JavaFX Scene Builder, un instrument vizual de layout pentru platforma JavaFX. Permite conceperea de ecrane de interfeţe prin simpla tragere şi poziţionare pe o scenă a componentelor de interfaţă dintr-o paletă. Scene Builder va fi disponibil pentru testare beta publică la începutul lui 2012.

●      Declaraţiile clienţilor care folosesc JavaFX sunt publicate la:

//www.oracle.com/us/technologies/java/innovating-with-java-432467.html

●      Oracle prezintă JavaFX la JavaOne 2011 în 50 de sesiuni, grupuri de discuţii, ateliere practice şi de asemenea în sala de expoziţii a JavaOne.

 

Informaţii despre Java

●     97% dintre desktop-urile din companii rulează Java

●     1 miliard de download-uri Java anual

 !        limbajul de programare numărul 1 (TIOBE Programming Community Index)

●     mai mult de 3 miliarde de dispozitive folosesc tehnologia Java

●     80% dintre dezvoltatorii pentru dispozitive mobile au în vedere platforma Java

●     au fost implementate mai mult de 125 de milioane de dispozitive TV bazate pe Java

Citat relevant

●      „Oracle a redefinit JavaFX pentru a se axa pe aplicaţii de business bazate pe date, care sunt implementate de regulă în medii de tip enterprise. Odată cu versiunea 2 a JavaFX, clienţii şi partenerii pot prof! ita de cunoştinţele existente despre şi investiţiile în tehnologiile Java şi să creeze cu uşurinţă moderne şi expresive interfeţe grafice cu utilizatorul şi modalităţi de vizualizare a datelor”, a declarat Nandini Ramani, vice president of development, Java Client Group, Oracle. „JavaFX 2.0 a fost concepută de la zero pentru a fi compatibilă cu cele mai noi caracteristici şi funcţionalităţi din Java Development Kit (JDK), inclusiv funcţionalitate care va fi disponibilă în JDK 8, cum ar fi modularitate şi closures.”

Javaone, San Francisco, 06.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *