metalshow

OptiPlex 740 si OptiPlex 320 de la Dell

Dell şi-a extins astăzi oferta integrată de soluţii pentru companii disponibilă în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), prin lansarea a două noi sisteme desktop OptiPlex. Oferind posibilităţi multiple de alegere în ceea priveşte tehnologia utilizată, precum şi un nivel ridicat de eficienţă energetică, cele două sisteme transformă factorul informatic într-un avantaj competitiv pentru companii.

OptiPlex 740 este primul desktop pentru afaceri al Dell din segmentul „cu adresabilitate extinsă”, care oferă opţiunea încorporării de procesoare AMD. Prin intermediul acestui nou produs, facil de gestionat, companiile pot beneficia de eficienţă energetică superioară şi de un nivel ridicat de performanţă şi securitate. Sistemul OptiPlex 320 cu procesor Intel® este conceput, la rândul lui, pentru a oferi nivelul de performanţă fundamental necesar într-un mediu IT care se află în creştere. Aceste două noi produse – împreună cu notebook-ul LatitudeTM 131L cu procesoare AMD şi staţiile de lucru PrecisionTM cu procesoare quad-core Intel®, lansate tot astăzi, precum şi cu cea de-a de-a noua generaţie de servere PowerEdgeTM, recent introdusă pe piaţă –  extind portofoliul Dell pentru afaceri, în vederea furnizării de soluţii IT complete, adaptate la cerinţele clienţilor şi capabile să simplifice operaţiunile informatice.

„Strategia Dell e să furnizeze un portofoliu complet de soluţii, care să micşoreze complexitatea operaţiunilor IT – astfel încât clienţii noştri să se poată concentra asupra dezvoltării afacerii,” a declarat Eric Greffier, Director, Client Marketing, Dell EMEA. „Extinderea familiei de sisteme OptiPlex le permite clienţilor companii – de dimensiuni mici sau mari – să aleagă soluţii personalizate, capabile să mărească productivitatea simultan cu reducerea consumului de energie.”

Facilitarea creşterii companiei & optimizarea managementului IT

OptiPlex 740 şi OptiPlex 320 vin în completarea sistemului OptiPlex 745, lansat în luna septembrie a acestui an. În acelaşi timp, noile sisteme vin să consolideze strategia Dell de furnizare de soluţii pe toată durata ciclului de viaţă al produselor, mărind eficienţa companiilor client – prin eliminarea „punctelor slabe” ale reţelei IT, astfel încât departamentele de IT să se poată concentra asupra unor activităţi mai importante.

OptiPlex 740 este un sistem desktop pentru afaceri, din segmentul „cu adresabilitate extinsă”, care oferă suport pentru procesoare single-core AMD AthlonTM 64 şi procesoare dual-core Athlon 64 x2. OptiPlex 740 dispune, de asemenea, de funcţii integrate pentru securitate, având preinstalate instrumente pentru configurarea şi gestionarea facilă a criptării de date şi dispunând de funcţii pentru protejarea parolelor (bazate pe Trusted Platform Module 1.2), ca şi pentru securizarea email-ului şi a intrării în sistem. Opţional, utilizatorii pot beneficia de cititoare biometrice şi de tastaturi cu cititoare de cartele inteligente.

Printre opţiunile disponibile la configurarea OptiPlex 740 şi OptiPlex 320 se numără:

  • Procesoare dual-core, care oferă performanţe sporite şi consum redus de energie
  • Dell Client Manager – le permite administratorilor să implementeze, să gestioneze şi să depaneze de la distanţă câteva mii de sisteme Dell, prin intermediul unei singure console; intervenţia administratorilor se poate realiza chiar şi atunci când sistemele sunt închise.
  • Serviciile Dell de implementare directă – printre care construirea sistemelor „la comandă”, implementarea gestionată şi serviciile avansate de configurare – oferă flexibilitatea necesară pentru o implementare facilă şi pentru tranziţia simplificată de la un tip de produse la altul
  • Configuraţii flexibile desktop şi mini turn, încorporate în carcase care pot fi deschise fără nici un fel de unelte, pentru înlocuirea uşoară a componentelor şi pentru actualizarea facilă a sistemelor
  • Compatibilitate de bază şi completă cu sistemul de operare Microsoft® Vista™ (Microsoft® Vista™  Capable2 şi Microsoft® Vista™ Premium-Ready2)

Un nou nivel de eficienţă energetică

Noile sisteme OptiPlex 740 şi OptiPlex 320 sunt concepute pentru a ajuta utilizatorii să îşi micşoreze consumul de electricitate, precum şi costurile. Prin aplicarea setărilor de eficienţă energetică Dell Energy SmartTM – care economisesc energie şi reduc semnificativ costurile operaţionale, datorită intrării automate în starea inactivă şi utilizării eficiente a capacităţii de procesare – s-ar putea evita aproximativ 12,5 milioane de tone de emisii de CO2. Se estimează că impactul de mediu al acestei reduceri de consum ar fi echivalent cu scoaterea din circulaţie a 2,5 milioane de  autovehicule1.  În plus, standardul BTX este eficient din punct de vedere al sistemului de răcire, încorporând tehnologia de gestionare termică Dell HyperCoolTM, ceea ce asigură fiabilitate superioară, încălzire redusă şi silenţiozitate sporită. Setările Dell Energy SmartTM sunt disponibile pe toate sistemele noi Dell OptiPlex.

Pentru o listă completă a beneficiilor energetice oferite de noile sisteme OptiPlex, de notebook-ul Latitude 131L şi de generaţia a IX-a de servere PowerEdge, utilizatorii pot consulta site-ul Dell dedicat temelor energetice – www.dell.com/energy. Site-ul permite, de asemenea, accesul la aplicaţii de calcul pentru estimarea nevoilor de consum şi a potenţialelor reduceri de emisii şi costuri.

Bucuresti, 8.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *