free download 78 travel guides written by experts

Opt studenti din Romania au castigat bursele Scholar-Leaders oferite de Fundatia GE

· Programul de burse universitare Scholar-Leaders al Fundaţiei GE este prezent în România de şapte ani
· Până acum, Fundaţia GE a investit peste 2 milioane USD în dezvoltarea viitorilor lideri din Europa Centrală și de Est, iar liderii GE au contribuit cu peste 4.000 de ore de voluntariat
· Prin programul care se organizează de şapte ani în România şi de 11 ani în Europa Centrală şi de Est, GE a oferit un avantaj competitiv unui număr de 462 de studenţi talentaţi din ECE, contribuind la crearea unei reţele regionale de lideri şi la dezvoltarea capitalului uman

Opt studenţi talentaţi din România și-au făcut astazi intrarea oficială în reţeaua regională a câștigătorilor programului Scholar Leaders al Fundaţiei GE. În acest program, studenţi aflaţi în cel de-al doilea an de studii la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Româno-Americană pot dobândi cunoştinţe practice şi abilităţi de lideri care să le asigure o bază solidă pentru viitoarele cariere.

Studenţii, selectaţi pe baza unor criterii stricte de către Institutul Internaţional pentru Educaţie, primesc o bursă anuală în valoare de 1.500 euro timp de doi ani şi participă la Programul regional de dezvoltare a abilităţilor de lider. Liderii GE oferă studenţilor detalii despre activitatea lor zilnică în cadrul unei experienţe de o zi în care aceştia le urmăresc „din umbră” activitatea, în ţările din care provin.

Scopul programului de burse universitare este dezvoltarea abilităţilor de lider ale studenţilor participanţi și contribuţia la crearea unei noi generaţii de lideri competitivi la nivel internaţional, în Europa Centrală și de Est, care să poată aduce beneficii comunităţilor din care aceștia fac parte. În urma participării universităţilor din România, Polonia, Ungaria și Republica Cehă, reţeaua regională de bursieri din programul Scholar Leaders al Fundaţiei GE s-a extins anul acesta cu încă 32 de studenţi.

Câştigătorii din 2013 ai programului Scholar-Leaders al Fundaţiei GE:
· Maria Magdalena Baciu Ciucanu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
· Cosmin Barbu, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
· Emanuel Sebastian Danci, Universitatea Politehnica din Bucuresti
· Izabela Hotvath, Universitatea Politehnica din Timisoara
· Elena Sorina Lupu, Universitatea Politehnica din Bucuresti
· Andreea Mariana Medrea, Universitatea Politehnica din Timisoara
· Andreea Georgiana Scoban, Universitatea Politehnica din Bucuresti
· Cristina Florina Zotica, Universitatea Politehnica din Bucuresti

"GE își continuă angajamentul luat acum 7 ani de a susţine educaţia studenţilor de elită prin programul Scholar-Leaders, devenit deja o tradiţie în România. Intenţia noastră este de a pregăti generaţia viitoare de lideri, dezvoltându-le competenţele necesare unui context economic competitiv și facilitându-le totodată accesul la modele de bună practică precum cele dezvoltate în cadrul GE. Considerăm de asemenea că prin acest program vom contribui la crearea unei reţele internaţionale de tineri intelectuali, care vor duce Europa Centrală și de Est către un nou nivel de colaborare, dezvoltare economică și performanţă a capitalului uman. Ne dorim ca această oportunitate să fie valorificată la maximum de către fiecare student selectat, iar prin influenţa valorilor GE, să devină adevăraţi lideri ai zilei de mâine, dinamici, plini de pasiune și bine pregătiţi", a declarat Cristian Colţeanu, Preşedinte şi CEO al GE pentru România, Bulgaria şi Moldova.

Agnes Vajda, Directorul IIE Europa a declarat: „Pe lângă dobândirea abilităţilor utile la promovarea carierei, studenţii noştri pot construi împreună cu colegii lor şi lideri de nivel înalt din regiune o reţea pe care o vor putea folosi ca bază pe termen lung în cariera profesională. Pe lângă diplome, vor dobândi şi o reţea funcţională de contacte pe care alţii şi-ar construi-o poate în ani de zile. Ei sunt cei care vor fi căutaţi de angajatori.”

Absolventă a programului, Ruxandra Pricope, care studiază în prezent Electronică şi Telecomunicaţii în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, a adăugat: „Am obţinut bursa din cadrul programul Scholar Leaders al GE Foundation din luna iunie 2011. Acum, doi ani mai târziu, nici nu îmi pot imagina cursul real al vieţii mele dacă nu ar fi fost această bursă şi sunt convinsă că participarea mea la program este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată.”

Câștigătorii de anul acesta ai Burselor au fost felicitaţi de Ravi F. Buck – Economic Officer în cadrul Ambasadei Statelor Unite la București.

Ce schimbări a adus programul de burse în viaţa celor opt câştigători pentru România?

Citiţi poveştile de succes ale câtorva dintre absolvenţii programului Scholar-Leaders al GE Foundation pe blogul regional al GE pentru a vedea ce oportunităţi oferă programul:

Bucuresti, 20.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *