free download 78 travel guides written by experts

OnCompass, cel mai avansat sistem informational de diagnostic molecular al cancerului,

este disponibil acum si in Romania

Un Info-line permanent oferă informaţii despre efectuarea testului Oncompass

Oncompass, cel mai avansat sistem informațional la nivel mondial, de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite bazate pe identificarea mutațiilor genetice care au determinat apariția și evoluția cancerului, a fost lansat astăzi și în România, în cadrul unui eveniment special de presă.

La eveniment au vorbit despre importanţa sistemului informaţional genetic molecular Oncompass pentru bolnavii
de cancer: cercetătorul ungar Dr. Istvan Peták, unul dintre pionierii mondiali ai diagnosticului molecular, Răzvan Vulcănescu – Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii Publice, Cezar Irimia – preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România, unii dintre cei mai reputaţi specialişti oncologi din România: Conf. Dr. Dana Stănculeanu, Prof. Tudor Ciuleanu, Dr. Constantin Volovăţ, Dr. Florin Băcanu, Dr. Mihai Ciochiaru, Dr. Şerban Negru, Dr. Marius Geantă), evenimentul fiind moderat de jurnalista Liana Stanciu.

Diagnosticul complex obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii şi oferă, prin analiza simultană a unui mare număr de gene, o preţioasă economie de timp pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj major al testului Oncompass este faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan.

Cu ajutorul acestui test inovator, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament țintite disponibile la nivel mondial, personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă. Tratamentul potenţial poate fi un medicament aflat deja pe piaţă sau aflat chiar în faza de cercetare clinică.

Elaborat de compania KPS Biotechnology Ltd, cel mai complex centru de diagnostic și informare moleculară din Europa, Oncompass revoluţionează şansele de detectare a mutaţiilor genetice care sunt implicate în apariția și evoluția ulterioară a cancerului, determinând cele mai eficiente opţiuni terapeutice.

Pe baza testului Oncompass, medicul oncolog poate ghida tratamentul fiecărui pacient în parte, alegând cea mai potrivită terapie, atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului; KPS intermediază ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii. KPS utilizează o bază de date actualizată în permanenţă, referitoare la testele clinice.

Informaţii detaliate despre etapele efectuării testului, elementele de testare și beneficiile Oncompass, sunt disponibile în limba română pe site-ul www.oncompass.ro, unde există și detalii de contact al unui Info Line permanent. Reprezentanţii Oncompass propun pacientului un medic-partener specialist în oncologia moleculară, sau iau legătura cu medicul curant al pacientului. De asemenea, site-ul oferă serviciul Patient Assistance – asistenţă pentru pacienţi, unde KPS ia legătura cu site-urile de studii clinice în vederea verificării criteriilor de eligibilitate pentru includerea pacientului în studiu, pune la dispoziția medicului și pacientului cele mai bune alternative de studiu clinic și organizează călătoria pacientului la site-ul ales, în vederea participării la Prima Consultație.

Oncompass detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume, și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte. Laboratorul de diagnostic KPS şi laboratoarele partenere sunt acreditate de expertize internaţionale pentru asigurarea calităţii.

Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer șd peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice pentru a fi înregistrate în viitor. Pe baza Oncompass, medicii specialiști oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient.

OnCompass este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii specializate în echipamente și dispozitive medicale.

Despre KPS:
KPS Biotechnology Ltd. furnizează informații moleculare și servicii de diagnosticare care susțin medicii și pacienții în detectarea celor mai eficiente terapii anti-cancer personalizate la nivel mondial.

KPS are o experiență de 10 ani în domeniul terapiilor țintite și al diagnosticului molecular. KPS este o companie reprezentată la nivel internațional, cu sediul central în Germania și laboratoare în Germania și Ungaria. Compania deține laboratoare de ultimă oră de patologie moleculară, certificate de către Asociația Europeană a Patologiștilor, precum și laboratoare partenere de referință pentru companiile lider în farmacologie la nivel mondial.KPS este specializată în tehnici revoluționare de testări moleculare multiplu genetice, oferind mai multe avantaje evidente în selectarea celei mai adecvate terapii anti-cancer: diagnostice mai precise; determinarea originii histologice a cancerului; viteză și eficiență; posibilitatea testării repetate pe o singură mostră.

Despre Torus Pharma:
TORUS PHARMA este furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii care produc echipamente și dispozitive medicale și care doresc să intre pe piața din România. Torus Pharma dezvoltă parteneriate cu diverse companii din Europa identificând pentru acestea oportunitățile de business, asigurând suport în lansarea acestora pe piața din Romania. Torus Pharma furnizează clienților multiple servicii care includ: analize de piață, înregistrări, sales & marketing, distribuție, consultanță în domeniul farmaceutic. TORUS PHARMA aduce pe piața românească medicamente și dispozitive medicale de top în dorința de a asigura soluții terapeutice optime pacienților.

www.toruspharma.ro

Dr. Istvan Petak (MD, PhD) este cercetător oncolog, farmacolog molecular, și pionier internațional în medicina oncologică personalizată. El a fost bursier al Fulbright Scholar în SUA, unde a studiat mecanismul molecular al medicamentelor anti-cancer.

Dr. Istvan Petak și colegul său Dr. Richard Schwab au fost primii care au tratat pacienții cu cancer pulmonar, pe baza geneticii moleculare a tumorii, studiu care a fost publicat pentru prima dată în Journal of Clinical Oncology, și mai târziu, pentru un număr mai mare de pacienți, în Journal of Molecular Diagnostics. Dr. Istvan Petak a publicat mai mult de 50 de articole științifice în domeniul farmacologiei moleculare a tratamentelor împotriva cancerului și a fost vorbitor principal în conferințe stiintifice. El este unul dintre editorii publicației Current Signal Transduction Therapy și autor invitat al revistei Nature Reviews Drug Discovery. Este, de asemenea, membru al Swiss Group Clinical Cancer Research. Dr. Istvan Petak este în prezent director științific al KPS Life Sciences specializat în diagnosticul molecular OncompassTM și în serviciul de informații terapeutice pentru bolnavii de cancer.

Bucuresti, 02.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *