free download 78 travel guides written by experts

Oferta de locuri de munca creste cu 42%, studiu realizat de Balaur.ro

Indicele Balaur.ro reprezintă o analiză lunară a ofertei online de locuri de muncă din România. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de joburi provenind din principalele 27 de site-uri cu oferte de joburi, având un grad de reprezentativitate estimat de 76%.

La începutul lunii februarie, numărul total de anunțuri a fost de 17.254, în creștere cu 42% față de luna anterioară.

Ca evenimente notabile în piaţa locurilor de muncă online, putem semnala următoarele:
· Numărul ofertelor de locuri de muncă pe internet a revenit pe creștere în această lună. Cu toate acestea, sunt cu aproape 7.000 de joburi mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Față de Februarie 2010, numărul ofertelor a scăzut cu 30%.
· Top creșterilor este dominat de trei domenii conexe: Depozitare, Servicii/Logistică si Distribuție. In toate cele trei domenii s-a dublat numărul de joburi față de luna trecută. Creșterile procentuale sunt de 150%, 127% si 112%.
· De partea cealaltă, singurele domenii care au înregistrat scăderi sunt Management/Consultanță, Marketing și Relații Clienți – cu scăderi de 1,6%, 3,3% și 6%.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de muncă s-a menținut. Pe primele locuri se situează în continuare Vânzări/Comerţ, IT/Telecomunicaţii si Finanţe/Contabilitate/Asigurări.

Mai multe informaţii relevante sunt disponibile în fişierul ataşat sau la adresa //balaur.ro/indice unde puteţi găsi şi indicele pentru lunile precedente.

Indicele Balaur.ro furnizează date despre trendurile de recrutare online din România. Lansat în decembrie 2009, indicele se bazează pe analiza anunţurilor de recrutare culese dintr-o selecţie reprezentativă de site-uri de recrutare. Indicele locurilor de muncă online va fi calculat lunar, urmărind să studieze variaţia ofertei pe piaţa locurilor de muncă din România. Indicele monitorizează oportunităţile de angajare din România şi străinătate adresate românilor la nivel național şi pe județe.

Mai multe informaţii puteţi găsi la adresa //balaur.ro/indice.

Bucuresti, 11.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *