metalshow

O sa fii tata

O sa fii tataCum sa treceti cu bine (amandoi) prin urmatoarele 9 luni
John Pfeiffer

Editura Sian Books

Sarcina este o perioada cu provocari si schimbari in viata ambilor parteneri. De obicei cartile dedicate acestei perioade se concentreaza pe doamne, insa iata una care le este dedicate domnilor. Volumul este scris de John Pfeiffer, tata vitreg al unei fete si tatal natural al altor doua (dintre care una conceputa cu ajutorul unui specialist in fertilizare).

Cartea acopera toate etapele – de la momentul conceperii si pana la aducerea acasa a bebelusului si primele luni de viata.

Stilul relaxat in care este scris volumul, tonul prietenos si umorul fac ca aceasta carte sa se citeasca usor, iar numeroasele exemple si recapitularile de la finalul fiecarui capitol fac ca informatiile sa poata fi asimilate intr-un mod facil. Volumul isi propune sa ii familiarizeze pe tati cu ce se intampla de-a lungul celor noua luni de sarcina – de la greturi matinale si vizite la doctor, la alegerea spitalului (si a multor rute catre el), a numelor (aici cu mentiunea ca vorbim de nume englezesti, astfel ca aceasta parte va fi una la care veti lucra ulterior cu nume locale sau din alte tari, in functie de dorinte), pregatirea bagajului pentru spital, cu schimbarile prin care trece partenera de viata si impactul acestora asupra barbatilor. Sunt oferite exemple, inclusiv de ce ar trebui sa NU faca un viitor tata in anumite imprejurari, totul pentru a-l ajuta sa faca fata cu brio perioadei, intelegand ce il asteapta (inclusiv o parte dintre problemele care ar putea aparea si pentru care ar trebui sa fie pregatit).

Tinand cont de cat de multi barbati au probleme in gestionarea perioadei de sarcina, volumul se constituie intr-un real ajutor pentru ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *