free download 78 travel guides written by experts

O poveste socanta despre spionaj, sex si tradare

TRISTETEA SAMURAIULUI

Autor: Victor del Arbol
Traducere de Carmen Otilia Spinu
Colectia: Fiction Connection
Nr. de pagini: 464
Pret: 45.00 lei

Editura Trei
Nu exista limite atunci cand lupti pentru ceea ce iubesti cu adevarat

O tradare si o crima in Spania pro-nazista dau nastere unei lupte pentru putere care domina o familie timp de mai multe generatii.

Isabel, o aristocrata care traieste in Spania pro-nazista a anului 1941, ajunge implicata intr-un complot ce urmareste uciderea sotului sau fascist si se trezeste tradata de iubitul ei misterios. Tradarea ei are drept efect o lupta violenta pentru putere atat in cadrul familiei, cat si in viata politica, lupta ce se intinde pe trei generatii, impletind povestea lui Isabel cu cea a unei tinere avocate pe nume Maria, patruzeci de ani mai tarziu.

Cand are loc tentativa de lovitura de stat din 1981, Maria e acuzata ca a pus la cale evadarea din inchisoare a barbatului pe care l-a condamnat pentru crima. Povestile Mariei si ale lui Isabel se intrepatrund si se completeaza, creand un thriller istoric plin de suspans.

"O poveste socanta despre spionaj, sex si tradare… Daca iti plac romanele politiste, istoria si thrillerele psihologice, acum vei avea cu ce sa te delectezi." – Library Journal

"Un roman ingenios construit, care imbina un ritm narativ alert cu ambitia literara… Un succes absolut." – Kirkus Review

"Camera era plina de obiecte, era o geografie misterioasa facuta din cutii inchise, mobile acoperite cu cearsafuri si carti prafuite. Acolo isi pastra tatal ei, falsul erou, armamentul, medaliile, visurile din tinerete. Acolo erau boneta lui, cizmele cu caramb inalt, discurile cu cantece razboinice pe care obisnuia sa le asculte la vechiul gramofon; a gasit chiar si un cartus fara proiectil agatat intr-o gaica de panza. Maria a fabulat in legatura cu destinul acelui glont. De ce pastrase tubul? Cui ii luase viata cu el? Unui legionar? Unui maur? Unui colonel din artileria germana? Unui general italian?" – Tristetea samuraiului, Victor del Arbol

E remarcabila incarcatura psihologica pe care o contine fiecare pagina din acest roman ce transgreseaza granitele romanului istoric traditional. Personaje si intamplari aparent fara legatura ies la lumina, creand conexiuni surprinzatoare intr-o poveste oarecum confuza, penduland intre 1941 si 1981, ani care au marcat istoria Spaniei.

Niciodata nu inchidem definitiv usa spre trecut si spre tenebrele noastre launtrice.

Victor del Arbol s-a nascut in 1968 in Catalunia si si-a facut studiile de istorie la Universitatea din Barcelona. In 2006 i s-a decernat Premiul Tiflos pentru primul sau roman, El peso de los muertos, iar doi ani mai tarziu a fost finalist al Premiului VIII Fernando Lara pentru volumul El abismo de los suenos.

Tristetea Samuraiului (2011) l-a impus drept una dintre vocile cele mai originale ale literaturii spaniole actuale.

Bucuresti, 10.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *