bucharest tech week 2021

O concurenta de 52 de ani i-a compus versuri lui Stefan Banica la X Factor

În cea de-a doua ediție a show-ului de la Antena 1

În vreme ce Horia Brenciu e decis să-l însoare în acest sezon pe Dani Oțil, Ștefan Bănică primește declarații chiar pe scena X Factor. Vineri seară la Antena 1 o concurentă de 52 de ani din Chișinău a mărturisit în culise, chiar înainte de a intra pe scenă, că i-a compus rock star-ului Bănică versuri.

„Domnul Ștefan Bănică este cel mai sexi din acest platou”, a spus cu mult umor Aurelia Ciornea în fața celor trei jurați. „E foarte inteligent, modest, talentat și sexi.” Versurile pe care aceasta I le-a dedicat i-au amuzat pe toti cei aflați în sală: „Ștefănele, Ștefănele, buzele ca caramele / Ochișorii, două stele, vălelelu / Ștefănele, Ștefănică, ești o dulce bombonică / Ești o dulce bombonică pentru suflețelul meu.”

Aurelia Ciornea vine de la Chișinău, este contabilă și toată viața și-a dorit să fie pe scenă, să cânte. Doar că timiditatea a ținut-o departe. Anul acesta însă și-a luat inima în dinți și a decis să își urmeze visul. În fața juraților a oferit vineri seara un moment cu totul și cu totul original, în care a îmbinat muzica cu teatrul, vocea cu o expresivitate aparte. Și-a făcut intrarea într-un costum spectaculos, croit special pentru acest moment, a cântat și a și interpretat un rol, cu talent, umor și dezinvoltură, ceea ce i-a adus aplauzele celor din sală și aprecierile juriului. „Sunteți extrem de simpatică. Mi-a plăcut și vocea, așa peltică. Felicitări pentru moment”, a spus Horia Brenciu. „Ai fost singura concurentă care a umplut scena cu ceva inteligent. Aș deschide un teatru de revistă pentru tine”, i-a spus Ștefan Bănică bucuros „Doamnă, sunteți o femeie adevărată”, a concluzionat Delia, felicitând-o pentru cei trei DA.

Și categoria adolescenților a fost bine reprezentată vineri seară pe scena X Factor. Maria Ivașcău, o puștoaică de 14 ani din Cluj care la această vârstă are deja trei trupe cu care cântă în concerte, nu numai că a fost sărbătorită de jurați și a primit un tort pentru că era ziua ei, ci s-a bucurat și de cel mai frumos cadou: trei DA. Endy Glikman, un elev de 16 ani din București, originar din Israel, a fost și el îndelung lăudat de jurați pentru vocea și interpretarea sa și a primit pașaportul pentru următoarea etapă. „Bine, măi băiatule”, a exclamat Ștefan Bănică. „Mă bucur să fie un copil de 16 ani în concurs care cântă așa.” Și Erika Isac, o constănțeancă de 15 ani, a reușit să ridice sala în picioare și să-i uimească pe cei trei jurați. Erika face canto de la șase ani și dansează de la 7, iar asta s-a văzut vineri seară la X Factor. „Fata asta e făcută pentru scenă”, a exclamat Brenciu după ce a auzit medley-ul pregătit de concurentă, care nu doar a cântat, ci a și arătat că deține o bună tehnică de rap. „Eu cred că peste cinci ani… nu, peste trei ani e deja în topuri. La 15 ani are o maturitate scenică pe care alții o au abia la 40. Va fi noua Delia, noua Andra. Atâta nonșalanță și naturalețe nu am văzut de mult timp”, a mai spus el. Un moment extrem de emoționant a fost oferit vineri seară de Emanuel Varga, un puști de 14 ani din Mediaș. Un talent neșlefuit, o voce care, odată lucrată, îl poate duce departe, Emanuel i-a cucerit imediat pe jurați cu sinceritatea și naturalețea lui. Aproape copleșit de emoții înainte să intre pe scenă, puștiul s-a descurcat atât de bine încât Delia a mers la el și l-a îmbrățișat cu drag. „E atât de talentat, iar el nici nu știe. O să fie la mine”, a spus aceasta. „Ți-am spus că ești tare?”, l-a întrebat și Ștefan Bănică. „Ce ți-am spus când ai venit aici? Terminațiile de frază m-au surprins total. Nu știu cum faci. Pe mine m-ai dat gata. Ai o singură problemă: singurul care nu-și dă seama cât ești de talentat ești tu”, a conchis acesta, acordându-I al treilea DA.

Grupul Vera a fost o apariție inedită în fața juraților X Factor. Doi tineri de 20 de ani din Siria, care au venit în România împreună cu familiile pentru un trai mai bun acum doi ani, au îmbinat vocea cu beat-urile și au primit mult râvnitul triplu DA. Iar grupul Art Bravissimo a reprezentat, după cum au recunoscut jurații, o gură de aer proaspăt. Mai departe au trecut și Cristina Ghermanschi, o studentă din Chișinău, dar și trupa Wings, formată din două adolescente de 15, respectiv 19 ani, din Botoșani.

Nu au lipsit însă nici momentele neprevăzute, cum ar fi apariția unui cocoș pe scena X Factor, lucru care i-a făcut pe jurați să se amuze teribil, sau încercările lui Horia Brenciu de a-I găsi iubită lui Dani printre concurente. Mai puțin plăcută a fost însă atitudinea unui concurent din București, pe care Ștefan Bănică a catalogat-o drept lipsă de bun simț. Aflat a doua oară la X Factor, Dragoș Grigorescu a fost total nemulțumit de criticile primite de la jurații cărora nu le-a plăcut interpretarea sa. De-a dreptul supărat, acesta l-a provocat pe Horia Brenciu la un duel muzical, pentru a arăta că are voce. Cu multă eleganță, Horia a acceptat provocarea, deși concurentul a părăsit nervos scena.

Toți concurenții care au primit trei DA pot fi votați de cei de acasă prin intermediul aplicației X Factor România și fiecare are o șansă să se salveze de Bootcamp și să ajungă direct în prima gală live. După fiecare ediție, telespectatorii Antena 1 au la dispoziție aplicația cu care își pot vota, până la următoarea ediție, favoritul. Săptămâna viitoare X Factor este la Antena 1 vineri de la 20.30.

Bucuresti, 19.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *