Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Nu oferiti animale de companie in locul cadoului de Craciun”

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN Romania recomanda sa nu oferim animale de companie in locul cadoului de Craciun

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN face un apel catre opinia publica sa nu ofere animale in locul cadourilor de Craciun, fara a lua in considerare toate implicatiile pe care le are cumpararea unui animal de companie. VIER PFOTEN reaminteste ca tinerea unui animal de companie presupune nu doar bucurii ci si numeroase responsabilitati, responsabilitati care pot lua aspecte specifice in functie de animalul pe pe care il avem in companie. De aceea, VIER PFOTEN sfatuieste iubitorii de animale ca inainte de cumpararea unui animal de companie, sa caute informatii despre nevoile si comportamentul acestuia, pentru ca fiecare animal de companie are anumite necesitati in ceea ce priveste alimentatia, conditiile de mediu, spatiul etc.

VIER PFOTEN: „E adevarat ca animalele sunt frumoase. E adevarat ca animalele au puteri magice. Trebuie insa sa ne gandim, sa ne gandim bine, in ce masura compania si ingrijirea lor este o implinire, o bucurie, o relaxare. Tocmai pentru a ne asigura ca povestea va avea finalul fericit pe care pe care ni l-am imaginat.”

Iata cateva aspecte pe care VIER PFOTEN sfatuieste iubitorii de animale sa le clarifice inainte de a lua un animal de companie:
–    Care este animalul de companie potrivit?
–    Unde ii va fi amenajata casa?
–    Are suficient spatiu sa se miste conform necesitatilor?
–    Cine va avea grija de animal si cine ii va face curat?
–    Cine va avea grija de el cand familia pleaca in vacanta sau de sarbatori?
–    Sunteti pregatiti sa acceptati murdaria pe care o poate face, precum zgarierea/ruperea obiectelor din casa?
–    Este intreaga familie de acord cu un animal de companie?

De asemena, VIER PFOTEN sfatuieste iubitorii de animale ca in cazul in care doresc sa cumpere un cadou pentru copiii care doresc animale, sa le ofere ca prim pas o carte despre respectivele animale, si abia in momentul in care copiii arata ca sunt suficient de responsabili sa le ofere in dar un animal de companie.

In cazul in care decizia de a lua un animal de companie este mai veche, VIER PFOTEN recomanda sa luati un animal fara stapan sau dintr-un adapost, deoarece aici ajung de multe ori multe foste animale de companie.

Bucuresti, 24.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *