free download 78 travel guides written by experts

Podgoria Murfatlar are incepand de pe 21 decembrie un oras

ce îi  poartă numele

Murfatlar, liderul pieţei autohtone de vin, anunţă cu bucurie schimbarea numelui oraşului de reşedinţă al podogoriei, din Basarabi în Murfatlar. Preşedintele Traian Băsescu a semnat pe 20 decembrie un decret prezidenţial pentru promulgarea Legii privind schimbarea denumirii oraşului Basarabi, din judeţul Constanţa, în Murfatlar. Propunerea legislativă a fost iniţiată de 10 parlamentari de Constanţa, printre care se numără Cristian Diaconescu, Puiu Haşotti, Alexandru Mazăre, Gelil Eserghep şi Amet Aledin.

De-a lungul timpului, oraşul Basarabi şi-a schimbat de mai multe ori denumirea în Murfatlar. Pentru prima dată localitatea a apărut sub denumirea de Murfatlar în anul 1864 şi  şi-a păstrat numele până în anul 1924. Ulterior, în urma disputelor politice dintre ţărănişti şi liberali, numele s-a schimbat din nou în Basarabi.
În anul 1965, denumirea de Basarabi a fost din nou schimbată în Murfatlar pentru ca apoi, în anul 1980, să redevină Basarabi. Basarabi este oraşul natal al preşedintelui Traian Basescu.

Odata cu semnarea decretului prezidenţial, oraşul de reşedinţă al podgoriei Murfatlar şi-a recăpătat identitatea şi numele de drept.

Bucuresti, 24.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *