metalshow

Novo Nordisk continua campania “Noua ne pasa” prin initierea

unui program educaţional destinat copiilor diagnosticaţi cu diabet

Ca parte a campaniei „Nouă ne pasă”, Novo Nordisk, lider mondial în producţia de medicamente pentru tratarea diabetului, în parteneriat cu Societatea de Nutriţie din România a organizat tabăra “Voci tinere – Convieţuirea cu diabetul”. Aceastã tabãrã este dedicatã copiilor şi tinerilor bolnavi de diabet, dar şi o continuare a campaniei iniţiate în luna august a acestui an, prin care Novo Nordisk a sprijinit persoanele diagnosticate cu diabet, afectate de inundaţiile din Nordul Moldovei. În perioada 31 august – 7 septembrie 2008, 10 copii dependenţi de insulină au beneficiat de o tabără gratuită în zona Lacul Roşu, judeţul Neamţ. Selectarea acestui grup de copii a fost făcută cu ajutorul Prof. Dr. Mariana Graur, şeful clinicii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Iaşi. Copiii, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, au o situaţie materială precară şi prezintă cea mai gravă formă de diabet (diabet zaharat de tip 1, insulino-dependent).

Tabăra a inclus un program educativ prin intermediul căruia copiii au fost învăţaţi să îşi verifice singuri glicemia şi să îşi injecteze insulina. Mai mult, ei au fost încurajaţi să se exprime liber şi să împărtăşească opinia lor despre diabet. “Diabetul este o boală grea, care impune reguli şi limitează viaţa unui om, şi este cu atât mai greu pentru un copil care trebuie să se bucure din plin de viaţă, să trăiască cu această afecţiune. Cu toate acestea, toţi aceşti copii sunt puternici şi optimişti când vine vorba de boala lor, şi vrem să îi susţinem în a avea o viaţă împlinită”, declară Prof. Dr. Mariana Graur. 

Printr-o investiţie de 4.000 de euro, Novo Nordisk a acoperit întregul cost al taberei şi a asigurat suport logistic pentru medicii implicaţi în proiect. Pe tot parcursul taberei, copiii au primit asistenţă medicală din partea a doi medici diabetologi din Iaşi şi a trei asistente medicale, şi au avut la dispoziţie truse medicale de urgenţă şi glucometre individuale.

“Prin implicarea copiilor în diverse activităţi, alături de medici ne propunem să reuşim în misiunea noastră de a schimba cursul diabetului.  Pentru a promova o lume a viitorului în care mentalitatea celor afectaţi de diabet să fie una plină de independenţă şi optimism, Novo Nordisk se concentrează, în primul rând, pe sprijinirea tinerilor afectaţi de această boală,” a declarat Dr. Bogdan Viaşu, General Manager Novo Nordisk.

În prezent, în România se află în tratament 457.000 de pacienţi diagnosticaţi cu diabet, dintre care 2.500 de copii şi 125.000 de adulţi sunt insulino-dependenţi. Conform ultimelor studii prevalenţa diabetului se situează între 4-6% din totalul populaţiei, ceea ce corespunde unei estimări cuprinse între 800.000 – 1,3 milioane de pacienţi cu diabet.

Bucuresti, 08.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *